A intrat în sânii goi în Vatican şi a încercat să fure statuia pruncului Iisus

Ultima actualizare:

    O feministă a încercat să fure statuia pruncului IisusFoto: femen.org
O feministă a încercat să fure statuia pruncului IisusFoto: femen.org

O scenă neaşteptată a avut loc cu puţin timp înaintea discursului Urbi et orbi adresat de către Papa Franicis tuturor creştinilor. O activistă feministă a încercat să fure o statuie care îl înfăţişează pe pruncul Iisus, parte a unei construcţii care reconstituie momentul Naşterii Domnului.

Alisa Viinogradova, parte a grupului feminist "Femen", a fost oprită de membrii poliţiei în timp ce încerca să sustragă statuia cu pruncul  Iisus şi să fugă. A sărit peste paznici ţipând "Dumnezeu este o femeie". Avea acelaşi slogan desenat şi pe spatele gol, căci nu a purtat tricou, şi nici sutien, în timpul momentului său protestatar. Un jandarm al Vaticanului a reuşit să o oprească şi a fost condusă la secţie, unde va da explicaţii pentru gestul său. Grupul din care face parte femeia a fost fondat în Ucraina, în anul 2014 şi îşi propune să obţină o "victorie absolută împotriva patriarhiei". O altă membră a aceleiaşi organizaţii încercat să fure statuia pruncului în anul 2014, dar a fost oprită la timp de membrii poliţiei, potrivit mirror.co.uk.

Incidentul a avut loc cu doar două ore înainte ca Papa Francis să rostească tradiţionalul discurs de Crăciun. În mesajul său, Papa Franics le-a transmis credincioşilor că "vântul războiului bate asupra lumii şi un model depăşit de dezvoltare continuă să producă o decădere umană şi societală". A adăugat că "cei mici aflaţi în Orientul Mijlociu continuă să sufere din cauza tensiunii dintre isreaelieni şi palestineini", în timp ce "Siria rămâne o ţară marcată de război". În final, a rostit o rugăciune pentru finalizarea conflictelor din Coreea de Nord.

Aici puteţi vedea încercarea femeii de a fura statuia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net