Insula Ikaria, locul unde oamenii trăiesc cel mai mult!

Ultima actualizare:

    Insula Ikaria din Grecia
Insula Ikaria din Grecia

În Grecia există o insulă izolată despre ai cărei locuitori se spune că "uită să mai moară". Pe insula Ikaria majoritatea locuitorilor trec cu uşurinţă de 90 de ani, mulţi depăşind vârstă de 100 de ani.

Businessinsider a identificat zonele de pe glob unde sunt cei mai mulţi oameni care trăiesc peste 100 de ani. Una din aceste regiuni este insula Ikaria, din Grecia, unde locuitorii sunt foarte sănătoşi, chiar şi după vârsta de 90 de ani. Dan Buettner, autorul The Blue Zones Solution, a stat 15 luni în Ikaria şi a aflat secretele sănătăţii şi longevităţii locuitorilor de aici. Potrivit lui Buettner, genele influenţează sănătatea noastră numai în proporţie de 20%, în rest contează stilul de viaţă.

În Ikaria, secretul stă în păstrarea obiceiurilor culinare sănătoase, insula fiind mai izolată, iar aici nu au apărut încă restaurante fast-food sau alimente semipreparate.

Dietă locală se bazează pe legume şi mai puţină carne sau zahăr. Un asemenea regim de viaţă creşte cu până la 6 ani speranţa de viaţă.

Un alt secret este uleiul extra virgin de măsline, care însoţeşte orice masă din această insula. Se ştie că acest ulei este un puternic antioxidant, care reduce riscul de cancer sau boli cardiace.

Locuitorii din Ikaria consumă săptămânal lapte de capră. Este mai uşor de digerat decât laptele de vacă şi conţine o substanţă care reduce nivelul de hormoni de stres din organism. Din acest lapte se prepare şi multe brânzeturi, totul este 100% ecologic, creşterea caprelor fiind una din principalele ocupaţii ale localnicilor.

Plantele sunt remedii importante în această insula, în special ceaiurile, care scad tensiunea şi reduc riscul de demenţă sau de infarct.

Mişcarea zilnică nu este o problemă pentru ikarieni. Cum insula are un relief muntos, toţi locuitorii, chiar şi bătrânii, au parte de exerciţii fizice moderate chiar dacă merg numai până la magazin sau la cafenea, să discute cu prietenii.

Un alt secret este siesta de la miezul zilei. Numai 30 de minute de somn ajută la reducerea stresului şi la sănătatea inimii. De aceea, turiştii nu trebuie să se mire dacă după ora 13.00 magazinele sunt închise şi străzile pustii.

Poate cel mai banal secret, dar şi cel mai greu de urmat este faptul că în Ikaria oamenii nu se grăbesc. Nu poartă ceasuri şi nu este o porblemă dacă cineva întârzie la vreo întâlnire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net