Îngheţata asta o mănânci doar pe semnătură

23-peglob-1-inghetata-iute.jpg

Cel mai picant desert rece din lume poate fi servit la o cofetărie din Delaware

Un american din Rehoboth Beach, Delaware, a inventat îngheţata “fierbinte” ca focul. Înainte de a consuma desertul extrem de picant, amatorii trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere.

Îngheţata este disponibilă la o cofetărie de pe plaja Rehoboth, estul statului american Delaware. Desertul este preparat din vanilie, căpşuni şi „ghost pepper”, cel mai iute ardei din lume, întrebuinţat la fabricarea spray-urilor cu piper, a grenadelor de mână şi chiar a fumigenelor. Prima gură te duce cu gândul la cele mai rafinate gelaterii din lume.

Mai întâi, o aromă dulce-acrişoară, parfumată şi în acelaşi timp foarte cremoasă, îţi răsfaţă papilele gustative. Apoi, o pişcătură mistuitoare îţi inundă întreaga gură, încât simţi că rămâi fără suflare. Numai cei peste 18 ani au voie să deguste îngheţata, însă numai după ce şi-au dat acordul în scris. De asemenea, persoanelor trecute de 65 de ani, cele cardiace, alergice sau femeilor însărcinate şi care alăptează li se interzice consumul acestui desert. „Numai cineva suficient de nebun îndrăzneşte să guste îngheţata. E foarte distractiv să-i vezi cum se strâmbă când o mănâncă”, a declarat inventatorul, Chip Hearn, care se laudă că peste 200 de amatori îi încearcă săptămânal desertul.

Iată cele mai iuţi mâncăruri din lume!

Într-un local din Brighton, East Sussex, cea mai picantă pizza din lume este de 3 ori mai iute decât chilli. Până acum, numai 9 oameni, 8 bărbaţi şi o femeie, au putut să mănânce una întreagă.

Un burger picant făcut din cei mai iuţi ardei din lume, destinat exclusiv adulţilor, care se vinde la pachet cu mănuşi de protecţie, a fost inclus în meniul unui restaurant din Marea Britanie.

Bucătarii unui restaurant din New York au nevoie de mască de oxigen pentru a prepara cel mai iute curry (n.r. mâncare din ardei) din lume. Ingredientele sale constau din cele mai iuţi 10 tipuri de ardei.

Loading...