Indignare în Grecia, după uciderea lui Kostis, foca-mascotă a insulei Alonissos. "Răutatea şi prostia umană nu au limite"

Ultima actualizare:

    Imagine din 2018 cu foca Kostis. Aceasta devenise mascota insulei Alonissosfoto: Facebook / MOm - Monachus monachus
Imagine din 2018 cu foca Kostis. Aceasta devenise mascota insulei Alonissosfoto: Facebook / MOm - Monachus monachus

Una dintre focile emblematice de pe insula grecească Alonissos, Kostis, a fost ucisă cu harponul sâmbătă, un act care a provocat indignare printre locuitorii şi apărătorii mediului, a anunţat un ONG local, scrie Le Figaro.

Potrivit site-ului oficial al insulei, una dintre cele mai importante rezervaţii maritime din Europa, în această parte a Mării Egee există "zone specifice în care pescuitul este permis pescarilor amatori". "Din păcate, încă o dată, se dovedeşte că răutatea şi prostia umană nu au limite! Am fost informaţi astăzi (sâmbătă) că foca-călugăr Kostis, care a devenit în ultimele luni mascota insulei Alonissos, a fost ucisă în mod deliberat", a anunţat, pe Facebook, ONG-ul grec MOm.

Foca Kostis, ucisă cu un harpon

Animalul "a fost ucis de la distanţă cu un harpon", a precizat pe Facebook organizaţia, care acţionează pentru protejarea acestei specii ameninţate în Marea Mediterană. ONG-ul a precizat pentru AFP că foca mascul a fost găsită în 2018 de locuitorii insulei Folegandros, în Ciclade, foarte slăbită în urma trecerii uraganului Zorbas. Potrivit presei greceşti, are loc o mobilizare pentru a încerca să-l găsească pe autorul faptei. "Vestea a fost primită cu multă durere şi nu doar de membrii ONG-ului, care au avut grijă de Kostis mai multe luni, dar şi pentru toţi rezidenţii şi vizitatorii din Alonissos care au avut şansa de a o admira pe Kostis pe aproape", a adăugat MOm în mesajul său, potrivit News.ro. 

Citește și:

EXCLUSIV În pădurile astea a fost ucis ursul Arthur! Ce spun localnicii din Ojdula despre cazul care a scandalizat opinia publică

Imagini revoltătoare în Delta Dunării. Stol de pelicani, lovit în plin de o barcă de viteză

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net