Indignare în Grecia, după uciderea lui Kostis, foca-mascotă a insulei Alonissos. "Răutatea şi prostia umană nu au limite"

kostis.jpg

Imagine din 2018 cu foca Kostis. Aceasta devenise mascota insulei Alonissos
foto: Facebook / MOm - Monachus monachus

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Una dintre focile emblematice de pe insula grecească Alonissos, Kostis, a fost ucisă cu harponul sâmbătă, un act care a provocat indignare printre locuitorii şi apărătorii mediului, a anunţat un ONG local, scrie Le Figaro.

Potrivit site-ului oficial al insulei, una dintre cele mai importante rezervaţii maritime din Europa, în această parte a Mării Egee există "zone specifice în care pescuitul este permis pescarilor amatori". "Din păcate, încă o dată, se dovedeşte că răutatea şi prostia umană nu au limite! Am fost informaţi astăzi (sâmbătă) că foca-călugăr Kostis, care a devenit în ultimele luni mascota insulei Alonissos, a fost ucisă în mod deliberat", a anunţat, pe Facebook, ONG-ul grec MOm.

Foca Kostis, ucisă cu un harpon

Animalul "a fost ucis de la distanţă cu un harpon", a precizat pe Facebook organizaţia, care acţionează pentru protejarea acestei specii ameninţate în Marea Mediterană. ONG-ul a precizat pentru AFP că foca mascul a fost găsită în 2018 de locuitorii insulei Folegandros, în Ciclade, foarte slăbită în urma trecerii uraganului Zorbas. Potrivit presei greceşti, are loc o mobilizare pentru a încerca să-l găsească pe autorul faptei. "Vestea a fost primită cu multă durere şi nu doar de membrii ONG-ului, care au avut grijă de Kostis mai multe luni, dar şi pentru toţi rezidenţii şi vizitatorii din Alonissos care au avut şansa de a o admira pe Kostis pe aproape", a adăugat MOm în mesajul său, potrivit News.ro. 

Citește și:

EXCLUSIV În pădurile astea a fost ucis ursul Arthur! Ce spun localnicii din Ojdula despre cazul care a scandalizat opinia publică

Imagini revoltătoare în Delta Dunării. Stol de pelicani, lovit în plin de o barcă de viteză

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul