Incredibil! Cât de mult s-a schimbat un bolnav de Covid-19 în 8 săptămâni de spitalizare

Ultima actualizare:

    Mike Schultz, înainte și după spitalizarefoto: Facebook/Arhiva personală
Mike Schultz, înainte și după spitalizarefoto: Facebook/Arhiva personală

Pentru cei care mai sunteți convinși că noul coronavirus nu e așa periculos pentru tineri, iată povestea incredibilă a unui asistent medical din SUA care, la 47 de ani, a văzut moartea cu ochii pe un pat de spital. După 8 săptămâni de luptă cu boala a ajuns de nerecunoscut, cu 22 de kilograme în minus.

Imaginile cu Mike Shultz „dinainte” și „după” boală au făcut înconjurul lumii. Dintr-un sportiv plin de mușchi, sănătos și în putere, a ajuns o umbră de om. Bărbatul este asistent medical în San Francisco și crede că a luat virusul în timpul unei petreceri la care a participat la jumătatea lunii martie. La început a avut o tuse ușoară, dar simptomele s-au agravat. „Am făcut febră de până la 39,5 grade, tușeam tot mai mult și-mi era greu să respir. Atunci am decis să merg la spital. Fiind asistent medical, mi-am dat seama că nu era de bine. M-au internat pe loc”, a povestit Mike, citat de PRO TV.

A petrecut în spital 57 de zile, dintre care 6 săptămâni a fost intubat și ventilat mecanic. Când și-a revenit, s-a ridicat din pat și s-a uitat în oglindă, a avut un șoc: slăbise peste 22 kg. „Nici nu mi-a venit să cred că sunt eu. Adică îmi răseseră barba pentru a-mi face traheotomie, habar nu aveam cât timp am stat acolo internat. Dar mi-a venit să plâng când m-am uitat în oglindă”, a declarat asistentul medical. Pe 13 mai a fost externat. A rămas cu o tuse rebelă și nu poate respira la fel ca înainte, dar promite să-și revină și chiar să se reapuce de sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net