Incredibil ce i-a spus Regina Elisabeta lui Boris Johnson. Premierul englez a dat din casă

boris-johnson-regina-elisabeta.jpg

Boris Johnson s-a întâlnit cu Regina Elisabeta
foto: AFP

Boris Johnson s-a întâlnit pentru prima dată cu Regina Elisabeta a II-a, în calitate de prim-ministru al Regatului Unit. Politicianul a dezvăluit şi ce a vorbit cu suveranul, miercuri (24 iulie), în cadrul unei întrevederi la Palatul Buckingham.

Boris Johnson a fost chemat de Regina Elisabeta la Palat pentru a prelua oficial rolul de prim-ministru, după ce a fost ales în fruntea Partidului Conservator. El a înlocuit-o pe Theresa May şi are dificiala sarcină de a negocia acrodul Brexit, pe care fostul premier nu a putut să o ducă la capăt. Nu e de mirare, atunci, că Regina i-a spus direct în faţa lui Johnson: "Nu ştiu de ce cineva ar vrea acest job". 

Politicianul de 55 de ani ar fi fost cel care a dezvăluit conversaţia avută cu Elisabeta staff-ului lui din Downing Street, conform metro.co.uk. Însă, tot presa britanică punctează că gestul lui Johnson e o încălcare gravă a protocolului regal. El a fost chiar atenţionat să nu mai vorbească tare cu echipa lui şi să nu mai povestească astfel de întâmplări în gura mare. 

Marea Britanie iese din UE pe 31 octombrie

În cadrul primului lui discurs ca premier, Boris Johnson a promis că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană pe 31 octombrie şi că nu vor mai exista amânări. "Nu vor mai fi dacă sau poate. Vom face un nou acord şi va fi unul mai bun. Britanicii s-au săturat să aştepte. Avem la dispoziţie 99 de zile, dar ştiti ce? Nu vom avea nevoie de 99 de zile. E momentul să acţionăm şi să luăm decizii care vor schimba ţara în bine". 
Citeşte şi

Noul premier britanic e cel mai excentric din lume. Boris Johnson a promis că rezolvă Brexitul

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1