A început prima fază a Brexitului! Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie

Ultima actualizare:

    Președintele Comisiei Europene a declarat că negocierile au fost dificileFoto: Getty
Președintele Comisiei Europene a declarat că negocierile au fost dificileFoto: Getty

A început prima fază a negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că s-au înregistrat progrese pentru UE. Beneficiile se vor resimți asupra cetățenilor statelor membre UE, aflați în Regatul Unit, inclusiv pentru români.

În noaptea de 7 spre 8 decembrie, premierul britanic, Theresa May, a purtat negocieri în legătură cu problema frontierei irlandeze, iar în urma acestora, a mers la Bruxelles, pentru a discuta cu reprezentanții Uniunii Europene despe Brexit.

Președintele Comisiei Europene a declarat că negocierile au fost dificile, iar „rezultatul de astăzi este, desigur, un compromis”, dar cetățenii europeni din Marea Britanie „vor putea să trăiească aici în continuare, ca înainte” și li se vor respecta toate drepturile, relatează Digi24.

Succesul înregistrat de UE în urma negocierilor de vineri, 8 decembrie, a fost subliniat și de Siegfried Mureșan, europarlamentarul român care ne reprezintă în Parlamentul European:

„Chiar acum, la Bruxelles, Jean-Claude Juncker a anunțat că s-au înregistrat progrese decisive în negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, legate de Brexit. Cel mai important lucru: toate drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie vor fi păstrate. Cetățenii români care sunt deja în Marea Britanie nu vor pierde niciun drept. Formalitățile pentru obținerea certificatului de rezidență după Brexit vor fi simple și ieftine. În plus, Marea Britanie s-a angajat să își plătească toată datoria la bugetul UE. Uniunea Europeană a câștigat pe toată linia”, a scris Siegfried Mureșan pe contul său de Facebook.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net