A început parada brazilor de Crăciun

Ultima actualizare:

    Campionul anului 2015? Oraşul Dallas se laudă un bradul de 29 de metri înălţime luminat de 450.000 de becuri
Campionul anului 2015? Oraşul Dallas se laudă un bradul de 29 de metri înălţime luminat de 450.000 de becuri

Are 5 tone, şi peste 10.000 de ornamente. Lucrările la el au început în urmă cu o săptămână şi a fost nevoie de trei macarale şi 50 de oameni pentru ca bradul de Crăciun din Dallas să poată câştiga titlul de cel mai frumos din acest an. În SUA, competiţia brazilor face parte din tradiţia de Crăciun.

Sâmbătă, 5 decembrie. Ora 6:00, Galeria Dallas, statul Texas. După mai bine de trei zile de lucru intens, echipa de 50 de muncitori condusă de Alejandro Ortiz reuşeşte să termine cu succes proiectul şi montează steaua de 3 metri în vârful bradului de 29 de metri înălţime. „Din câte ştim acesta este cel mai frumos brad de Crăciun din lume”, spune emoţionat designerul specializat în decoraţiuni de Crăciun. Toată şumea ştie că la Dortmund, Germania, a fost ridicat încă din data de 23 noiembrie un brad înalt de 45 de metri, dar la capitolul iluminat, acesta stă mai prost decât creaţia americanilor. Scheletul din oţel are nu mai puţin de 1.800 de părţi componente şi cântăreşte nu mai puţin de 3,8 tone.

Cu tot cu ornamente şi steaua umensă din vârf, bradul ajunge la greutatea impresionantă de 5 tone. La montarea lui au participat 15 alpinişti profesionişti şi trei macaragii cu experienţă. Tradiţia pomului de Crăciun din Dalla a început în 1984, însă din 2004, bradul 100% artificial creşte cu trei-patru metri pe an. „Fiecare etaj al bradului este de două ori mai mare ca un brad de apartament. Unele porţiuni au şi 5 metri înălţime. Timp de trei zile s-a muncit la foc continuu, în trei shimburi şi am angajat 8 electricieni pentru ca instalaţia cu 450.000 de becuri LED să funcţioneze brici”, a declarat designerul Kelly Hunter, care lucrează la compania însărcinată cu montarea pomului din acest an.

În marile oraşe ale planetei, locuitorii au intrat deja în febra sărbătorilor de iarnă. Bucuria americanilor a fost însă de scurtă durată pentru că, sâmbătă, în Canberra a fost inaugurat un brad înalt de 36 de metri şi împodobit cu 518.838. Australienii şi-au adjudecat un nou record mondial, însă echipa lui Ortiz se consolează la gândul că timp de o zi... bradul lor a fost cel mai frumos.


    Uite cu ce brazi se laudă marile oraşe din lume!
Uite cu ce brazi se laudă marile oraşe din lume!

Recorduri de Crăciun

Cea mai mare adunare de Moşi Crăciuni a avut loc în Derry City, Irlanda de Norl la 9 decembrie 2007. Atunci au venit 13.000 de persoane costumate în Moş.

Cel mai bătrân pom de Crăciun a fost cumpărat în 1886, are 30 cm înălţime şi îi aparţine britanicei Janet Parker, din Chippenham, Wiltshire

Cel mai înalt pom de Crăciun a avut 67,36 metri înălţime şi a fost înălţat şi decorat la Northgate Shopping Centre, Seattle, Washington în luna decembrie 1950. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net