Început îngrijorător pentru întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin

donald_trump_vladimir_putin.jpg

donald trump da mana cu vladimir putin
Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit în cadrul unui summit istoric
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit luni, 16 iulie, la palatul prezidențial din Helsinki. Cu puțin timp înainte de a păși în aceeași cameră, Trump a publicat pe Twitter un mesaj considerat îngrijorător de către analiștii politici. Președintele american a scris că relațiile proste dintre Washington și Moscova se datorează ”anilor de prostie ale Statelor Unite”.

Donald Trump și Vladimir Putin au început un summit istoric la Helsinki, cu speranța declarată de a îmbunătăți relațiile dintre SUA și Rusia.
"Îmi face foarte multă plăcere să vă întâlnesc",  "a venit timpul să vorbim de relațiile noastre pe fond", a afirmat Putin, în timp ce Trump și-a exprimat speranța de a stabili "o relație extraordinară", după care a repetat o formulă favorită a sa: "A te înțelege bine cu Rusia e un lucru bun, nu un lucru rău".
Cu puțin timp înainte de prima strângere de mâini, Trump a dat tonul într-un tweet considerat îngrijorător de analiștii politici.
Președintele american a susținut că relațiile tensionate dintre SUA și Rusia sunt consecința "anilor de prostie din partea Statelor Unite" și "vânătorii de vrăjitoare" efectuate de FBI în ancheta privind ingerințele rusești în campania prezidențială din 2016.
Mmesajul a fost salutat de Moscova. "Suntem de acord", a răspuns ministrul rus al Afacerilor externe, într-un incredibil schimb de replici pe Twitter.
Torrey Taussig, de la Brookings Institution, vede în acest tweet un "semn îngrijorător", conform Hotnews. Dacă relații cu Moscova sunt atât de proaste, este din cauza "atitudinii lui Putin în Ucraina și Siria, ingerința în alegeri democratice, și lista este lungă".
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1