Incendiu de proporții în Portugalia: cel puțin 62 de morți

Ultima actualizare:

    Incendiul este unul dintre cele mai mari din ultimele decenii
Incendiul este unul dintre cele mai mari din ultimele decenii

Incendii devastatoare de vegetaţie în Portugalia, cele mai mari din ultimele decenii. Cel puţin 57 oameni au murit. Aproximativ 59 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

UPDATE: Bilanțul a crescut la 62 de morți. Au fost decretate trei zile de doliu național.

UPDATE: Bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei, din regiunea Leiria, a crescut la 57 de morţi şi aproximativ 59 răniţi, a anunţat Guvernul într-un nou bilanţ, precizând că majoritatea victimelor au fost prinse de flăcări în maşinile lor, relatează AFP. „Din păcate, este, fără îndoială, cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o în ultimii ani, pe frontul incendiilor de pădure“, a spus, emoţionat, premierul portughez Antonio Costa, care a mers la sediul Protecţiei Civile din apropiere de Lisabona.  

„Numărul victimelor ar putea creşte în continuare“, a spus el. „Prioritatea este salvarea persoanelor care ar putea fi încă în pericol“, a adăugat premierul.   Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne, Jorge Gomes, 22 de persoane au fost găsite carbonizate în maşini blocate de flăcări, în timp ce circulau pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera. Alte trei au decedat în urma inhalării de fum. 

Focul a izbucnit într-o zonă muntoasă, la 200 de kilometri de Lisabona, iar canicula şi vântul puternic au înteţit şi răspândit flăcările, conform digii24.ro.

Potrivit autorităţilor, 16 dintre victime erau în maşini şi mergeau pe drumul naţional care trecea prin pădure, când au fost surprinse de flăcări şi nu au mai putut să se salveze.

„Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa, potrivit News.ro.

Sute de pompieri intervin, ajutați de autospeciale, dar deocamdată nu au reuşit să controleze focul. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune. Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net