Impactul este inevitabil! Va cădea pe Terra pe 13 noiembrie

Ultima actualizare:

    Pământul văzut din spaţiuDonkeyHotey via FlickrCC
Pământul văzut din spaţiuDonkeyHotey via FlickrCC

Un deşeu spaţial care a plutit multă vreme pe orbita Terrei va reintra în atmosferă şi va cădea pe planeta noastră pe 13 noiembrie, în ocean, la aproximativ 65 de kilometri de Sri Lanka.

Deşeul spaţial a primit numele WT1190F, are o lungime de doi metri şi o suprafaţă care este cel mai probabil concavă. Revista Nature a publicat deja mai multe ipoteze despre originea acestui obiect, evocând posibilitatea ca deşeul respectiv să fi fost un modul al unei rachete sau un panou spaţial abandonat în timpul unei misiuni lunare recente.

"Este posibil, de asemenea, ca deşeul respectiv să dateze din urmă cu mai multe decenii, poate chiar din epoca misiunilor Apollo. Un obiect care a fost văzut pe orbita Terrei în 2002 a fost identificat în cele din urmă ca fiind un fragment din racheta Saturn V, care i-a lansat în spaţiu pe primii oameni care au păşit pe Lună", afirmă jurnaliştii de la site-ul slate.fr, citaţi de Mediafax.ro.

Calculele acestei predicţii au fost făcute de Bill Gray, un dezvoltator independent de programe informatice din domeniul astronomiei, unul dintre colaboratorii NASA ce lucreayză alături de agenţia americană în cadrul Laboratorului de propulsie al americanilor. "WT1190F va ajunge pe Terra pe 13 noiembrie, la 08.20 (ora României, n.r.), la aproximativ 65 de kilometri de coasta sudică din Sri Lanka", a mărturisit acesta.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net