Imigrant sirian, blocat în aeroportul din Istanbul de un an

aeroportul_din_istanbul.jpg

aeroportul din istanbul
Sirianul a rămas blocat la Aeroportul internațional din Istanbul de la 15 martie 2015
foto:ataturkairport.com

Un imigrant sirian se află de mai bine de un an în Aeroportul internațional din Istanbul, într-o zonă rezervată „pasagerilor cu probleme”. Acestuia i se refuză accesul, de către autorități, pe teritoriul Turciei.

Bărbatul ar avea dreptul să primească statut de refugiat, susține organizația neguvernamentală internațională Amnesty International, citată de Mediafax. „Fadi Mansour este victima detenției arbitrare”, consideră membrii organizației, care îndeamnă autorităților să-i permită cetățeanului sirian, ca măsură de „protecție temporară”, accesul în țară.

Fadi Mansour a ajuns în Liban după ce a fugit din Siria, în anul 2012, din cauza războiului de acolo. Deși ar fi putut intra în Turcia atunci, Fadi a ales să plece în Malaysia, de unde a fost deportat ulterior. La 15 martie 2015, sirianul a ajuns în Aeroportul "Atatürk" din Istanbul, unde a rămas până în prezent.

Loading...
 
 

Citește și

  • vama veche

    Vara asta, vamaioții ar putea fi colegi de plajă cu aproximativ 500 de refugiați. Aceștia ar urma să fie cazați într-o fostă unitate militară, la Vama Veche, 2 mai și Limanu, la mai puțin de 20 de metri de granița cu Bulgaria.

  • macedonia

    Corpurile fără viață ale unei femei gravide, a surorii adolescente a acesteia și a unui bărbat au fost descoperite într-un râu în apropierea graniței cu Macedonia. 1000 de imigranți au urmat acceași cale pentru că li s-a spus că nu se vor lovi de un gard de partea cealaltă a râului.

  • O primă tranşă de 11 refugiaţi din cota obligatorie ajunge joi, 3 martie, la Galaţi. În total, în următorii doi ani în România vor sosi 6.205 refugiaţi. Naţionalităţile celor care sosesc joi din Grecia nu au fost dezvăluite de autorităţi.

  • O imagine cu un nou născut spălat deasupra unei bălţi în tabăra de refugiaţi de la Idomeni, de la graniţa dintre Macedonia şi Grecia, a făcut înconjurul internetului. După ce această fotografie a devenit virală, autorităţile greceşti au promis că vor reloca oamenii din tabăra supraaglomerată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1