Imagini terifiante! Povestea copilului ucis și desfigurat de malnutriție

ap_414464239512.jpg

copil malnutritie mort
Faisal Ahmed și unul dintre cei nouă copii ai săi
Foto AP

Orientul Mijlociu este distrus de război, iar consecințele lui afectează toate domeniile existențiale ale societății. Cel mai grav este atunci când copiii cad victime în cel mai chinuitor mod cu putință. În Yemen, imaginile cu un copil răpus de malnutriție au șocat o lume întreagă. Acesta a fost desfigurat de chinurile foametei.

Udai Faisal este băiețelul care a murit din cauza malnutriției în Yemen, relatează Metro.co.uk. Mâinile sale, ca niște crenguțe, obrajii subțiați, lipiți de pomeții craniului și ochii uscați alcătuiesc o imagine terifiantă. Iar el este doar unul dintre numeroasele cazuri extreme din cauza războiului din Yemen. „Nu a plâns și nu a avut nicio lacrimă, doar a încremenit. Am țipat și am leșinat”, a mărturisit Intissar Hezzam, mama copilului.

ap_220251759006.jpg

copil malnutritie mort
Udai Faisal, copilul ucis și desfigurat de malnutriție
Foto AP

 

Tatăl lui Udai, Faisal Ahmed, care a fost soldat în război, câștigă puțin peste 170 de euro cu ajutorul cărora trebuie să își îngrijească soția și cei nouă copii care au vârste cuprinse între doi și 16 ani. El obișnuia să lucreze ca muncitor în construcții, dar din cauza conflictului militar, astfel de meserii nu mai sunt căutate. Din cauza creșterii prețurilor la alimente și din cauza lipsei acestora, Faisal și familia sa sunt nevoiți să mănânce doar o dată pe zi, de regulă iaurt cu pâine și mazăre în cazurile excepționale.

ap_326331296353.jpg

copil malnutritie mort
Ca în multe dintre țările aflate în conflict, nu se mai furnizează electricitate populației
Foto AP

 

În ziua în care Udai a venit pe lume, casa lor a fost lovită de bombardamentele avioanelor coaliției saudite. Mama lui Udai nu a reușit să îl hrănească decât timp de 20 de zile, după care pieptul său a rămas fără lapte din cauză că ea însăși suferea de malnutriție. Imediat după naștere, femeia a fost nevoită să care lemne de foc pentru a confecționa cărămizi din noroi pentru a repara locuința distrusă de bombardament.

Ca în multe dintre țările aflate în conflict, nu se mai furnizează electricitate populației, fie din cauza atacurilor aeriene, fie din cauza lipsei de combustibil; de multe ori nu există nici măcar gaz pentru a găti. „Merg zilnic în locuri îndepărtate pentru a căuta lemne de foc pe care îl care pe cap până acasă”, a declarat Hezzam. Părinții au făcut tot posibilul să îl hrănească pe Udai, dar de multe ori nu îi puteau oferi decât apă cu zahăr. În ultimele trei luni, copilul a suferit de diaree, iar părinții l-au dus la o clinică din apropiere, dar nici acolo nu existau suficiente condiții pentru a-l menține în viață.

ap_815792532957.jpg

copil malnutritie mort
Camioanele care transportă apă rareori ajung și prin zona unde locuiește familia Faisal
Foto AP

 

Camioanele care transportă apă rareori ajung și prin zona lor, astfel că sunt nevoiți să folosească apă insalubră. În ultimul an, numărul celor care nu au acces la apă potabilă a crescut de la 13 milioane, la 19 milioane. Cum starea lui Udai s-a înrăutățit, a fost dus la o unitate medicală de urgență unde i-au fost administrate antibiotice, suferind de malnutriție și o infecție în piept. După doar două zile, nu a mai fost nicio speranță pentru micuț, părinții fiind nevoiți să-l ia acasă unde a murit după trei ore. L-au îngropat la poalele unui munte din apropiere, micul său mormânt fiind acoperit doar de câteva pietre.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...

Citește și

  • george friedman

    În prezent se consideră că războaiele clasice dintre state cu trupe terestre și arme convenționale nu mai sunt posibile. George Friedman, specialist în științe politice și directorul executiv al Stratfor, ne avertizează însă că acest tip de război care a măcinat omenirea de mii de ani, ar putea reveni.

  • vladimir putin

    Armata rusă va testa în două săptămâni un super avion care nu este detectabil de radare și care poate să transporte și să lanseze bombe nucleare.

  • Situaţia din Siria este din ce în ce mai tensionată, iar experţii cred că suntem în pragul unui al Treilea Război Mondial. Forţele armate americane au anunţat că au lansat 24 de atacuri asupra ISIS sâmbătă (10 octombrie), iar Rusia susţine că a lovit 55 de tabere ale Statului Islamic, în timp ce preşedintele Vladimir Putin a ridiculizat Vestul pentru lipsa de rezultate.

  • Partea din Yemen a organizaţiei teroriste Al-Qaeda le-a ordonat jihadiştilor din Orientul Mijlociu să se pregătească pentru razboiul "evreilor împotriva Iranului", ce se va răspândi în întreaga lume.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1