Imagini șocante. Peste 350 de elefanți au murit pe capete în Botswana, iar cauza este încă un mister

w_56192193.jpg

Sute de elefanți au fost găsiți morți
Foto EPA-EFE

Peste 350 de elefanţi din Botswana au fost găsiţi morţi în ultimele două luni, autorităţile declarând că este vorba despre un "mister nemaiîntâlnit" întrucât cauza nu a fost descoperită încă, scrie BBC.

Dr Niall McCann, de la National Park Rescue, a declarat pentru BBC că specialiştii din ţara africană au localizat peste 350 de carcase de elefant în Okavango Delta de la începutul lunii mai. 

Nimeni nu ştie de ce au murit animalele, rezultatele de laborator fiind aşteptate, potrivit guvernului. 

Peste 350 de elefanți din Botswana au fost găsiți morți 

Botswana deţine o treime din populaţia, în scădere, de elefanţi a Africii. Dr McCann a declarat că specialiştii locali au alertat guvernul la începutul lunii mai, după ce au efectuat un zbor deasupra deltei. 

w_56192238.jpg

Cauzele morții sunt necunoscute
Foto EPA-EFE

"Ei au localizat 169 de elefanţi în timpul zborului de trei ore. Pentru a putea vedea şi număra atât de mulţi într-un zbor de trei ore este extraordinar. O lună mai târziu, investigaţiile au condus la identificarea a altor animale moarte, un total de peste 350", a afirmat McCann.  

"Este fără precedent în ceea ce priveşte numărul de elefanţi care mor într-un singur eveniment fără legătură cu seceta", a mai spus el. 

w_56192187.jpg

Foto EPA-EFE

Potrivit acestuia, doar elefanţi au murit, nu şi alte animale. "Dacă era cianură folosită de braconieri, ar fi murit şi alte animale", a precizat dr. McCann. De asemenea, el a exclus o intoxicaţie naturală cu antrax, care a ucis cel puţin 100 de elefanţi în Botswana anul trecut. 

w_56192195.jpg

Foto EPA-EFE

Dar autorităţile nu au putut stabili dacă a fost otrăvire sau boală. Felul în care elefanţii au murit - mulţi cu faţa în jos - şi faptul că unii se plimbau în cercuri poate indica probleme ale sistemului lor neurologic, a spus dr. McCann. 

Nu se cunosc cauzele morții

Fără a cunoaşte sursa, este imposibil să fie exclusă o boală de la om - în special dacă cauza se află în sursele de apă sau sol. Dr McCann indică pandemia de Covid-19, care se crede că ar fi apărut la animale. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1