Imagini sfâșietoare din Coreea de Nord! Copii în lanțuri, forțați să muncească precum sclavii

Ultima actualizare:

    În Coreea de Nord, copiii săraci sunt legați cu lanțuri și obligați să muncească la căile ferate, ca niște sclaviFoto: The Mirror
În Coreea de Nord, copiii săraci sunt legați cu lanțuri și obligați să muncească la căile ferate, ca niște sclaviFoto: The Mirror

Un material video realizat în Coreea de Nord a șocat o lume întreagă. Un număr nedefinit de copii este folosit la munca istovitoare de construcție a unei căi ferate. Copiii muncesc ca niște sclavi, iar unii dintre ei par a avea chiar și cinci ani.

Muncesc sub soarele arzător peste zece ore pe zi, cară pietre cu brațele lor mici și fizează șine de cale ferată cu ciocanele. Este doar o fărâmă din sarcinile istovitoare pe care le au de îndeplinit acești copii.

Informațiile și materialul video a fost realizat de jurnaliștii de la Daily Mirror, care au stârnit un val de indignare. În timp ce Kim Jong-Un se lăfăie într-un palat de lux, unde are parte de toate deliciile culinare și îi sunt puse la dispoziție femei virgine, acești copii abia dacă găsesc răgazul de a se hidrata.

„Imaginile video obținute de la Mirror își încep documentarea cu una dintre cele mai grave delicte statale, munca infantilă”, a declarat Michael Glendinning, din cadrul Alianței Europene a Drepturilor Omului din Coreea de Nord.

O rețea de informatori curajoși s-au infiltrat anul acesta în locul unde se produc astfel de abuzuri și i-au filmat pe micuții sclavi cu camere ascunse. Într-o secvență, se poate vedea cum unui băiețel care nu are mai mult de opt-nouă ani și nu poartă vreun echipament de protecție, i se ordonă să spagă pietre cu ciocanul direct din stâncă. Fetițele muncesc laolaltă cu băieții și pot fi observate cum se chinuie să care încărcăturile de caramizi cu propriile mâini.


    Mulți dintre acești copii au până în zece aniFoto: The Mirror
Mulți dintre acești copii au până în zece aniFoto: The Mirror

În timp ce profesorii care-i supraveghează își apără tenul de soarele arzător, copiii cară saci foarte grei, care sunt aproape cât ei de mari. Anul acesta, Kim Jong-Un se lăuda în presa controlată de el că a inaugurat un orfelinat și un parc special pentru copii pentru a scoate în evidență „dragostea” lui nemăsurată față de aceștia, dar imaginile de mai jos arată exact contrariul.

În timp ce acești micuți sunt luați de la orele de clasă pentru a munci ca niște sclavi din secolul al XIX-lea, Kim Jong-Un a fost fericitul beneficiar al unei educații în elveția, înainte de a prelua puterea în 2011 după ce tatăl său, „Scumpul conducător”, a murit.


    Acești copii sunt forțați să muncească în tăcere și să nu arate cât sunt de epuizați, altfel sunt bătuțiFoto: The Mirror
Acești copii sunt forțați să muncească în tăcere și să nu arate cât sunt de epuizați, altfel sunt bătuțiFoto: The Mirror

Imediat după ce a obținut puterea, liderul nord-corean a investit sume exorbitante de bani pentru a crea și dezvolta armament nuclear, dar și pentru a se lăfăi în lux și a-și satisface toate plăcerile.

Coreea de Nord are o populație de 24 de milioane de locuitori, iar experții în respectarea drepturilor omului spun că mlioane dintre acești copii sunt folosiți ca sclavi în munci foarte grele în fiecare zi. Copiii care provin din familii sărace nu au parte de educație, iar cei care muncesc de la vârstă fragedă au parte de tratamente inumane dacă se întâmplă să cedeze din cauza epuizării.

Ambasadorul Națiunilor Unite din Marea Britanie a descris această formă de abuz drept „slcavie modernă” și se pare că statul nord-corean este singura țară din lume în care se recurge la astfel de practici.


    Sunt tratați ca niște sclavi și nu au voie să vorbească unul cu celălaltFoto: The Mirror
Sunt tratați ca niște sclavi și nu au voie să vorbească unul cu celălaltFoto: The Mirror

Tot în imaginile video care au un puternic impact emoțional se poate vedea cum copiii care muncesc la calea ferată sunt legați cu lanțuri pentru a nu fugi. Doar sunetul pietrelor sfărâmate, al metalului care lovește stâncile și al lanțurilor se aude în zona unde se muncește. Niciun copil nu îndrăznește să vorbească unul cu celalalt, să râdă, să plângă sau să arate vreun semn de epuizare. Totul se petrece într-o liniște apăsătoare, deranjată la anumite intervale de poruncile supraveghetorilor.

„Milioane de copii nord-coreeni sunt forțați să facă munci istovitoare care le răpește șansa la o copilărie fericită. Imapctul acestor munci asupra dezvoltării lor fizice, asupra sănătății fizice și mentale și asupra educației lor este mult subevaluată. Chiar și așa, copiii nu au parte doar de abuzuri fizice, ci și de cele psihologice. Ei sunt supuși la ședințe de autocritică și la îndoctrinare ideologică.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net