Imagini incredibile din cel mai populat oraș de pe planetă

mahala_hong_kong.jpg

Kowloon Walled City
Kowloon Walled City a fost cel mai populat loc de pe planetă înainte de a fi demolat
Foto Getty

Sunteți nemulțumit de orașul în care locuiți? Dar v-ați întrebat însă cum ar fi viața în cel mai populat loc de pe planetă? Kowloon Walled City, din Hong Kong, obișnuia să fie unul dintre cele mai mizere orașe, unde în locul legii, criminalitatea șl drogurile guvernau mahalaua.

Viața în Kowloon Walled City, cel mai populat loc de pe planetă, a fost extrem de dificilă chiar și înainte ca această adunătură de clădiri insalubre să fie demolată în urmă cu 20 de ani, relatează DailyMail.co.uk. În jur de 33.000 de oameni trăiau în mahalaua din Hong Kong, confruntându-se zilnic cu sărăcia, crima organizată, traficul de droguri, jocurile de noroc duse la extrem și prostituția. La toate acestea, se mai adăugau desigur și condițiile mizere, insalubre în care își duceau traiul oameni de toate vârstele.

Obișnuia să fie o zonă populată de numeroase familii, dar și de oameni de afaceri - mai mult sau mai puțin legale - drogați, mafioți și era aproape lipsită de lege și ordine din cauza disputei teritoriale dintre China și Hong Kong-ul britanic.

În anii '80 însă, ambele părți au convenit să demoleze această așezare așa-zis urbană și de a construi în locul ei un parc. Inițial, aici a fost o bază militară pentru armata chineză, care treptat s-a extins, formând un adevărat oraș. Acest lucru a fost posibil doar după ce forțele invadatoare japoneze s-au retras după cel de-al Doilea Război Mondial. Peste câteva decenii, așezarea a căzut în mâinile Triadelor, traficanților și criminalilor, cunoscuți pentru bordelurile și cazinourile unde se consuma opium. A fost nevoie să fie luate măsuri foarte dure pentru ca Triadele să fie eliminate și abia din anii '70 rata criminalității a început să scadă.

Înainte ca orașul Kowloon Walled să fie demolat în anul 1994, fotografii Greg Girard și Ian Lambot au petrecut cinci ani aici pentru a realiza numeroase fotografii cu viața cotidiană din această mahala. Ei au reușit să surprindă cadre impresionante care oferă diferite perspective asurpa orașului. Majoritatea însă, se centrează pe realitatea dură a orașului - sărăcia, mizeria și drogurile.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ţările din Balcanii de vest, ale căror teritorii servesc drept tranzit mai ales pentru traficul de droguri cu destinaţia Europa occidentală, vor să întărească schimburile de informaţii în lupta contra criminalităţii organizate, a anunţat luni agenţia sârbă Beta, preluată de AFP.

  • Rio de Janeiro, numit "oraşul minunilor" pentru plajele sale, soarele şi natura exuberantă, a fost ales pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2016, dar războiul taficanţilor de droguri a făcut din el un oraş tragic, dezvăluind astfel dificultatea extraordinară a sarcinii de a asigura securitatea pentru cea mai mare competiţie planetară.

  • San Pedro Sula din Honduras este cel mai violent oraş din lume. Aici, în 2013 au murit 187 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori, scrie Business Insider.

  •  cap d agde nudisti franta

    În orăşelul de la Marea Mediterană Cap D’Agde, Franţa, lumea vine să stea cât e ziua de lungă în pielea goală. Aici eşti luat la ochi doar dacă te prezinţi în public acoperit cu vreun prosop, vreo cămaşă sau alt accesoriu vestimentar.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1