Imagini emoționante! Prin ce chinuri trec viitorii campioni olimpici

Ultima actualizare:

    Copiii care se antrenează să devină campioni olimpici sunt supuși unor antrenamente foarte greleFoto Getty
Copiii care se antrenează să devină campioni olimpici sunt supuși unor antrenamente foarte greleFoto Getty

Imagini emoționante au fost surprinse într-o școală sportivă din China, în care o fetiță își manifestă vizibil suferința din cauza efortului fizic la care este supusă. Cu ani în urmă, în China copiii erau trimiși în școli speciale unde erau antrenați foarte dur pentru a deveni viitori campioni olimpici.

China a obținut un succes răsunător pe plan sportiv după ce a revenit la Jocurile Olimpice în

1980, devenind printre țările care au obținut cele mai multe medalii în 2008, când a și găzduit

Olimpiada la Beijing, potrivit DailyMail.co.uk.Acest succes are însă prețul său. Pregătirea viitorilor campioni se face încă din fragedă copilărie, iar în China pare a fi un adevărat chin pentru acești copii. Antrenamentele pot fi atât de dure, încât tot mai mulți părinți își retrag fiii și fiicele de la aceste școli. Numeroase instituții de învățământ au fost închise din acest motiv."

Inside China's sports schools in search for next Olympic star - Daily Mail - https://t.co/ErKfLBZGyp pic.twitter.com/TytFi060oW— Drew Mui (@DrewMui25) 19 mai 2016

Inside China's sports schools in search for next Olympic star - Daily Mail - https://t.co/ErKfLBZGyp pic.twitter.com/TytFi060oW

În anii '80 și '90, școli ca a noastră, obișnuiau să fie foarte atractive. Acum, părinții își doresc tot mai puțin să își trimită copii la școli sportive", a declarat Huang Qin, secretar al Comitetului de Partid de la Școala Nr. 1 din Shanghai.Dezbaterile cu privire la continuitatea școlilor sportive au ieșit la iveală prin anul 2008, când au apărut dificultăți impuse de mai mulți atleți care s-au retras. O altă problemă cu care se confruntă societatea chineză este creșterea așa-numitei clase de mijloc care tinde să aibă alte aspirații.Nici reformele din educație nu au adus rezultate care să satisfacă așteptările guvernanților.  Politicile impuse îi fac pe copiii chinezi să petreacă de două ori mai mult timp acasă la scrierea temelor față de copiii din alte state. Acest lucru descurajează implicarea în activități sportive deoarece reduce mult din timpul necesar antrenamentului.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net