Imagini dramatice în timpul cutremurului din Manila. Piscina unui hotel s-a revărsat de la 180 de metri!

Ultima actualizare:
Aşa arată una dintre piscinele aflate la ultimul etaj al clădirii
Aşa arată una dintre piscinele aflate la ultimul etaj al clădirii

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc luni, 22 aprilie, în Filipine, iar mai multe clădiri au fost afectate de seism. Printre acestea s-a numărat şi cea mai înaltă clădire din Manila, Anchor Skysuites, proiectată în anul 2014 şi având 53 de etaje. Trecătorii care au trecut pe lângă impozanta clădire în timpul cutremurului au avut parte de o surpriză de proporţii atunci când au observat ce se petrece cu aceasta. Imaginile capturate de pietoni vorbesc de la sine despre intensitatea mişcării tectonice.

În urma cutremurului de 6,3 grade pe scara Richter, un complex de apartamente de lux a fost surprin clătinându-se atât de puternic, încât apa dintr-o pisicină care se afla pe acoperiş, s-a scurs complet, creând valuri cu adevărat spectaculoase. Complexul, ce paortă numele Anchor Skysuites, este unul proiectat să reziste la seisme de o magnitudine foarte mare, cei care au construit structura susţinând că aceasta este cea mai rezistentă avută de orice clădire din întreaga ţară. Imaginile desprinse dintr-un scenariu de film science fiction au fost capturate de către pietoni. În scurta înregistrare video, care a devenit la scut timp virală, se pot auzi exclamaţiile de uimire ale celor care sunt martori la eveniment. 

Din păcate, în urma cutemurului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar oamenii legii nu au oprit căutările, existând posibilitatea ca numărul să crească în orele următoare, relatează dailymail.co.uk. Primarul provinciei Pampaga s-a declarat îngrijorat că ar mai putea fi oameni prinşi sub dărâmături, dar a subliniat că eforturilor echipelor de salvare au dat roade, căci alte 20 de persoane au fost salvate şi transportate la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. 


    Aşa arată una dintre piscinele aflate la ultimul etaj al clădiriiFoto: anchorland.com.ph
Aşa arată una dintre piscinele aflate la ultimul etaj al clădiriiFoto: anchorland.com.ph

Filipine se află în zona aşa-numitului Cerc de foc al Pacificului

Cercul de foc al Pacificului (engleză The Pacific Ring of Fire) este cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică de pe Terra, concentrând 62% din vulcanii activi existenţi în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).  El este alcătuit din 350 de vulcani activi. Aici se găsesc 62% din vulcanii activi ai lumii. Fosele care mărginesc Pacificul sunt activate din punct de vedere seismic, fapt care determină producerea a numeroase cutremure, care, asociate vulcanismului activ, justifică denumirea de centura de foc sau cercul de foc dată de specialişti acestei zone.

Din cele 100 de cutremure de mare magnitudine care au avut loc la jumătatea secolului al XX-lea, 75 s-au produs în această zonă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net