Imagini dramatice din Siria! Regiunea Ghouta e un infern: „Ne așteaptă moartea”

000_10v5wy.jpg

siria ghouta
Războiul din Siria pare să nu se mai sfârșească vreodată
Foto: AFP

Siria este în continuare victima unui război care pare că nu se va mai sfârși niciodată. Acum, confruntarea se dă în Ghouta, o regiune aflată în apropierea capitalei Siriei, aflată sub controlul rebelilor. Bombardamentele aviației țărilor care susțin regimul lui Bashar al-Assad au făcut însă numeroase victime civile.

Zeci de copii zac sub dărâmături și moloz. Oriunde privești, este doar moarte și suferință. Cei care supraviețuiesc sunt chinuiți de foame și de rănile pricinuite de război, cele trupești, dar și cele sufletești, cauzate de pierderea celor dragi. Imaginile dezolante din Ghouta par desprinse dintr-un film apocaliptic. Ruinele clădirilor stau să cadă și se cutremură sub detunăturile rebelilor care luptă contra forțelor aliate regimului Assad.

000_10v4oc.jpg

siria ghouta
Orașul a devenit un morman de dărâmături, moloz
Foto: AFP

Potrivit estimărilor realizate de sediul britanic al Observatorului pentru Drepturile Omului din Siria, numai în ziua de miercuri, 21 februarie, au murit aproape 40 de oameni. De duminică (18 februarie) și până la data redactării acestui articol, peste 300 de persoane au fost ucise și mai mult de 1.500 de oameni sunt răniți, cei mai mulți fiind civili, iar printre ei, zeci de copii, răniți și victime, deopotrivă, scrie Euronews.

000_10v4p7.jpg

siria ghouta
Regiunea Ghouta se află în apropiere de Damasc, aflată sub controlul rebelilor
Foto: AFP

Ghouta este populată de circa 400.000 de sirieni. Este o regiune aflată în apropiere de Damasc, capitala Siriei. Ghouta se află în vizorul regimului Assad, trecută pe lista zonelor care trebuiesc eliberate de controlul rebelilor, care sunt tot mai slăbiți după ce au rămas fără finanțatorii financiari și fără furnizorii armamentului.

000_10v5x1.jpg

siria ghouta
Aliații regimului Assad au lansat cea mai intensă campanie militară împotriva rebelilor
Foto: AFP

De pe 18 februarie, aviația Rusiei, Iranului și Turciei, aliate ale lui Bashar al-Assad, au pornit o acerbă campanie militară în regiunea Ghouta, probabil cel mai intens asediu din conflictul actual din Siria. Marea problemă o reprezintă victimele colaterlale, civilii, care sunt prinși la mijloc, între cele două tabere sau forșate de multe ori să treacă de partea uneia dintre ele.

000_10v5xa.jpg

siria ghouta
Copiii sunt primele victime ale acestui infern
Foto: AFP

„Ne așteaptă moartea. Asta e tot ce pot să spun”, a declarat Abu Salah (22 de ani), a cărui soție e însărcinată în cinci luni.

000_10v5xj.jpg

siria ghouta
Peste 1.500 de civili au fost răniți în urma bombardamentelor
Foto: AFP
loading...
Loading...