Imagini de coșmar: cum stau morții în SUA! "Nu mai facem față, avem morga plină"

gettyimages-1212412204.jpg

detroit
În Detroit, Michigan, sunt peste 1,768 de decese și 27.000 de cazuri confirmate
foto: Guliver / GettyImages

Morga de la Sitalul Sinai-Grace din Detroit, Michigan, a devenit neîncăpătoare din cauza valului mare de decese cauzate de contaminarea cu noul coronavirus, după ce numai luni au pierit 760 de persoane în Detroit.

Disperați membrii personalului medical au depozitat cadavrele în dormitoare în care se presupunea că trebuie să se odihnească la ieșirea din tură. Imaginile au fost făcute publice de CNN și au stârnit un val imens de indignare. Conducerea spitalului a explicat că abia fac față celor 50 de pacienți aflați la terapie intensivă și sutelor de bolnavi de pe paturile de spitale. La fiecare 12 ore mor 130 de persoane și nu au unde să le mai depoziteze trupurile. Bilanțul în SUA era ieri de peste 600.000 de bolnavi și 24.000 de decese. 

„Am rămas fără paturi libere pentru pacienţi şi nu mai aveam unde pune cadavrele. Spitalul a cumpărat frigidere portabile pentru a ţine morţii“, au spus lucrătorii medicali.

cadavre_detroit_covid_19.jpg

cadavre detroit
Cadavre în saci claie peste grămadă, depozitate la Spitalul Sinai-Grace din Detroit
Foto: captura CNN

Cinci unităţi de refrigerare au fost aduse în parcarea spitalului. Dar şi acolo, arată alte imagini obţinute de CNN, corpurile neînsufleţite sunt depozitate la grămadă, unele peste altele. Acestea sunt băgate în saci albi, în timp ce în săculeţi albaştri sunt lucrurile personale ale celor decedaţi. „Pacienţii care mor la noi în spital sunt trataţi cu respect şi demnitate, rămânând la noi până când vor putea fi eliberaţi cum se cuvine“, a declarat Brian Taylor, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Citește și:

Mărturia unui supravieţuitor al Covid-19 din Sicilia: ”Sunt viu. M-au scos din sicriu”

Kitul de urgență pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

 

 

 

Loading...

Citește și