Imagini cutremurătoare cu mormintele comune pentru victimele COVID-19 din Brazilia. Țara, noul epicentru al pandemiei

brazilia-coronavirus-morninte.jpg

Imagini din cimitirul Nossa Senhora Aparecida din Manau, oraș din regiunea Amazonas
foto: AFP

Imagini cutremurătoare! Sute de morminte în masă au fost săpate în Brazilia pentru victimele noului coronavirus, după ce numărul deceselor a depășit 21.000 vineri (22 mai). Țara din America de Sud este a treia cea mai afectată din lume de COVID-19, cu 330.000 de cazuri.

Cel mai afectat oraș din Brazilia este Sao Paulo, unde imagini au fost surprinse cu morminte pregătite în Cimitirul Formosa, care nu mai face față numărului mare de morți. Însă și orașul Manaus din inima Amazonului este zruncinat de coronavirus, iar imaginile cu cimitirul Nossa Senhora Aparecida arată șiruri întregi de sicrie albastre, cu cruci din aceeași culoare. Ele sunt puse în rând pe pâmânt, pentru ca apoi excavatoare să sape gropi comune, în care sicriele sunt puse laolalaltă. 

brazilia-coronavirus-cimitir.jpg

Cimitirul Formosa, din Sao Paolo, cel mai afectat oraș
foto: AFP

America de Sud a fost numită noul epicentru al panemiei de către Mike Ryan, director al centrului de urgențe al Organizației Mondiale a Sănătății. ”Suntem îngrijorați pentru mai multe țări, dar Brazilia e momentan cea mai afecatată”, a spus el, conform dailymail.co.uk. 

brazilia-coronavirus-cimitir-manaus.jpg

Cimitirele nu mai fac față numărului mare de morți
foto: AFP

Președintele de extremă dreaptă Jair Bolsonaro a fost aspru criticat pentru felul în care a gestionat pandemia, iar țara e în plină criză politică. El a rămăs fără doi miniștrii ai Sănătății, care și-au dat demisia după ce au fost obligați să promoveze medicamente nesigure. Mai mulți experți pe sănătate au părăsit și ei echipa de criză. Miercuri, ministrul intermar al Sănătății a aprobat noi reguli pentru utilizarea clorochinei și a hidroxyclorochinei, două medicamente pe care OMS nu le recomandă, dar pe care Bolsonaro le consideră bune. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1