Imaginea aceasta cu un bărbat care alăptează a șocat o lume întreagă

Ultima actualizare:

    Un transsexual din Boston a adus pe lume un copil perfect sănătosfoto: Shutterstock
Un transsexual din Boston a adus pe lume un copil perfect sănătosfoto: Shutterstock

Bărbat sau femeie? Într-o perioadă în care femeile se confruntă cu atitudini din ce în ce mai agresive din cauza unui gest cât se poate firesc, alăptatul în public, povestea unui transsexual care a dat naștere unui copil și îl alăptează face zilele acestea înconjurul lumii.

Povestea lui americanul Evan a fost spusă de sora acestuia, pentru revista Time. Evan Hempel (35 de ani) s-a născut femeie, dar a început tratamentul cu hormoni în 2003, din dorința de a deveni un bărbat transsexual. De la bun început și-a dorit să-și păstreze organele reproducătoare feminine, pentru că nu a vrut să renunțe la posibilitatea de a aduce pe lume un copil.

În urmă cu cinci ani, Evan și partenera lui de viață au hotărât că este momentul potrivit pentru ca bărbatul să întrerupă tratamentul cu testosteron și să încerce inseminarea artificială cu sperma unui donator. După mai multe încercări nereușit, Evan a rămas însărcinat, la sfârșitul lui 2015, și a născut în primăvara acestui an.

Cele mai mari emoții au fost legate de eventualele probleme pe care Evan, ca bărbat, le-ar fi putut avea pe parcursul sarcinii, dominată de atât de multe experiențe fizice și psihice prin definiție feminine.

”A fost ca la jocurile de noroc. Nu știam cum mă voi simți, dar până la urmă mi s-a părut extraordinar că trupul meu poate face asta”, a explicat Evan.

Cum au reacționat colegii de serviciu

Mult mai complicat a fost să le explice colegilor de la serviciu ce se întâmpla, mai ales că majoritatea nu știau că este transsexual și se gândiseră tot timpul la el ca la un bărbat. Evan s-a îndreptat cu teamă spre departamentul de resurse umane din compania la care lucrează, în Boston. Unde mai pui că, în dimineața cu pricina, se mai lupta șu cu niște grețuri matinale foarte urâte.

”Nu mă așteptam neapărat la o reacție negativă, pur și simplu nu știam la ce să mă aștept”, și-a amintit Evan. A primit imediat tot sprijinul de care avea nevoie, într-o atmosferă foarte relaxată. ”Wow, chiar e ceva neașteptat, dar e minunat”, i-a spus directoarea de resurse umane, iar discuția a continuat despre bucuria de a fi mamă.

La șase zile după ce a născut, Evan a primit vizita surorii sale, cea care a și spus povestea fratelui ei pentru revita Time.

"My brother's pregnancy and the making of a new American family" https://t.co/oWVBpUxFiq— TIME.com (@TIME) September 2, 2016

"My brother's pregnancy and the making of a new American family" https://t.co/oWVBpUxFiq

Jessi a sunat la ușă chiar când Evan termina de hrănit bebelușul la sân. Femeia l-a întrebat dacă întreaga experiență a sarcinii l-a schimbat în vreun fel și l-a obligat să-și pună din nou problema sexualității sale. ”Cei care nu sunt «trans» vorbesc despre «capcana trupului». Prietenii mei știu însă că nu e ste vorba despre așa ceva. Eu am fost întotdeauna Evan. Întotdeauna am fost așa și m-am simțit ca un bărbat”, a răspuns Evan.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net