Îi bagă în coşciug ca să nu se mai omoare

Ultima actualizare:

    Sud-coreenii au inventat o terapie-şoc pentru a combate numărul tot mai mare al sinuciderilor
Sud-coreenii au inventat o terapie-şoc pentru a combate numărul tot mai mare al sinuciderilor

Se sinucid pe capete! Din această cauză, la Seul a fost deschis un centru unde părinţii îşi duc odraslele care au gânduri autodistructive. Aici sunt băgate în coşciuge să vadă cum e să fii mort!

“Falsa înmormântare” se dovedeşte cel mai bun leac pentru cei care vor să se omoare. Dat fiind că 40 de oameni se sinucid zilnic în Coreea de Sud şi numărul sinucigaşilor este în creştere, în capitală s-a deschis Centrul Hyowon, destinat celor obsedaţi să-şi ia viaţa.

simeon stalpnicul png

Indiferent de vârsta lor, cei care au gânduri suicidale sunt aduşi de părinţi sau de alte rude să facă şedinţe de terapie la coşciug. Experimentele au început deja să dea roade.

simeon stalpnicul png

Toţi cei care au fost supuşi “falsei îngropăciuni” nu se mai gândesc niciodată să-şi ia viaţa. Persoanele cu gânduri de sinucidere sunt puse fiecare la un birou situat lângă sicriul în care urmează să fie închise. Li se cere să-şi scrie singure epitaful şi ultimele cuvinte către apropiaţi. Jeong Yong-mun, un fost angajat de la pompe funebre, actualmente directorul centrului, le explică scopul şedinţei de terapie. Doreşte să le înveţe ce frumoasă e viaţa în comparaţie cu groaza de a fi zăvorât în sicriu. Apoi, directorul le spune că ceasul morţii a sosit şi se vor duce pe altă lume.

Se aprind lumânările de veghe de la capul lor. Sunt îmbrăcate în veşmintele tradiţionale pentru morţi şi apoi închise în coşciug. Se stinge lumina şi intră “îngerul morţii coreene”, o persoană mascată care scoate sunete fioroase. Sinucigaşii sunt lăsaţi singuri în bezna sicriului timp de 10 minute. Lumina lumânărilor nu răzbate până la ei. Sunt încurajaţi să se gândească în acest timp cum ar fi să nu mai fie scoşi niciodată afară. Apoi sunt chemate rudele să-i elibereze. Toţi cei care au trecut prin experienţa ”falsei înmormântări” povestesc cât de mare e fericirea când se văd scăpaţi din sicriu. Şedinţele de terapie costă 25 de dolari (circa 100 de lei).

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net