Iei amendă în străinătate, pierzi puncte acasă!

Ultima actualizare:

Reguli noi pe şosele. Conduci imprudent în străinătate, pierzi puncte acasă ! Europarlamentarii au decis instituirea unui sistem european prin care se vor schimba mai uşor informaţii privind şoferii indisciplinaţi.

Conducătorii auto vor fi depunctaţi sau chiar le vor fi suspendate permisele, pentru abateri comise în afara ţării, precum depăşirea limitei de viteză, trecerea pe roşu sau urcatul la volan sub influenţa alcoolului. Dar şi pentru greşeli mai puţin grave, ca nepurtarea centurii sau vorbitul la mobil. Sistemul intră în vigoare din 2013.

Noi tipuri de etichete pentru alimente. În cel mult trei ani va deveni obligatorie menţionarea ţării de origine pentru carnea de porc, oaie, capră şi pui care intră în diversele preparate de la supermarket.

Consumatorul va şti, de asemenea, dacă alimentul conţine substanţe ce pot genera alergii şi va primi informaţii despre valoarea nutritivă a alimentelor.

Vorbitul la mobil, mai ieftin. Comisia Europeană a propus o nouă ieftinire a tarifelor roaming. Asfel, am putea plăti 50 de cenţi pe megabyte pentru descărcarea de date în roaming, în loc de până la 2 euro astăzi, şi 24 de cenţi pe minut pentru un apel efectuat, costuri fără TVA.

Pentru apeluri primite am putea plăti 10 cenţi pe minut, la fel şi pentru a da un sms. Noile tarife ar putea intra în vigoare din iunie 2012. Oricum, de la 1 iulie 2011, tarifele pentru roaming s-au redus, costul unui apel fiind acum de 39 de cenţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net