Iată top 100 cele mai sănătoase oraşe din lume! România nu este reprezentată de nici o localitate

Ultima actualizare:

    Parisul este pe primul loc în topul celor mai sănătoase oraşe din lumefoto 123rf
Parisul este pe primul loc în topul celor mai sănătoase oraşe din lumefoto 123rf

Încă nu v-aţi făcut planuri de călătorie pentru 2019? Iată topul celor mai sănătoase oraşe din lume, realizat de TravelSupermarket. Din păcate, România nu este prezentă cu nici o localitate în acest top realizat exclusiv prin intermediul voturilor date de turişti. Clasamentul a fost realizat ţinând cont de numărul şi mărimea parcurilor, numărul sălilor de gimnastică, saloanelor de relaxare şi masaj şi numărul restaurantelor vegetariene.

Topul celor mai sănătoase oraşe din lume a fost realizat de site-ul TravelSupermarket. Pe primul loc în clasament, se află Parisul care a primit 61,87 de puncte din cele 100 de puncte posibile. Pe ultimele poziţii se află Artvin din Turcia, Marrakech (Maroc) şi Siam Rep, din Cambodgia. Ţara noastră nici măcar nu este menţionată în această listă. Parisul este numărul unu pentru că are 894 de saloane de relaxare şi masaj şi peste 1.300 de restaurante pentru vegetarieni. În plus, capitala Franţei e campioană şi la magazinele cu hrană organică, sănătoasă, având peste 150 de astfel de centre comrciale. Chiang Mai din Thailanda şi Barcelona, Spania sunt şi ele în fruntea clasamentului. Miami este o oază de sănătate pentru SUA, alături de New York şi Washington DC. O curiozitate legată de Chiang Mai este faptul că există aici cel puţinm şapte saloane de relaxare la fiecare kilometru pătrat şi 307 de restaurante pentru vegetarieni.

Dubai, din Emiratele Arabe Unite, votat în clasamentul celor mai sănătoase oraşe
Dubai, din Emiratele Arabe Unite, votat în clasamentul celor mai sănătoase oraşe

Citeşte şi: 

Topul universităților din România. Cine este pe primul loc

Topul celor mai sănătoase legume

În Barcelona, există 350 de restaurante vegetariene, 510 saloane de masaj şi 32 de săli de yoga, pilates şi gimnastică. În top 10 mai menţionăm Pattaya, Vancouver, San Francisco, Lisabona, Denspasar (Indonezia) şi Buenos Aires. Londra nu ocupă decât poziţia 67, dar se laudă totuşi cu peste 4.000 de restaurante pentru vegetarieni şi 665 de saloane de relaxare, masaj şi săli de sport. Puţini ar fi crezut că „oraşul păcatelor şi ispitei”, Las Vegas poate figura într-un astfel de top. Cu toate astea Las Vegas se situează pe locul 20.

Londra se laudă cu peste 4.000 de localuri pentru vegetarieni
Londra se laudă cu peste 4.000 de localuri pentru vegetarieni

Iată topul oraşelor!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net