Iată prima pizza care vine cu drona

drona1.jpg

Clienţii gigantului de restaurante fast-food Domino din Noua Zeelandă vor primi comenzile în numai 10 minute
Foto: Hepta

Premieră mondială! Lanţul de restaurante fast food Domino din Noua Zeelandă a început să livreze pizza cu drona. Astfel, clienţii acestuia au şansa unică de a primi comenzile în numai 10 minute.

Pizza vine realmente din cer! O comanzi prin telefon şi în maximum 10 minute e la tine! O pizza de pui Peri-Peri şi o pizza de pui cu merişoare au fost primele comenzi care au fost livrate cu drona, miercuri dimineaţă, în Noua Zeelandă.

drona.jpg

Zboară până la 120 de metri înălţime

Gigantul de restaurante fast-food Domino şi compania Flirtey au inaugurat astfel noul mod de servire a clienţilor din Whangaparaoa (zonă suburbană situată la 25 de kilometri  nord de Auckland-n.r.). Deoarece nu are de-a face cu aglomeraţia din trafic şi semafoarele, drona (aparat de zbor fără pilot uman la bord-n.r.) ajunge la destinaţie mult mai repede decât maşinile, motocicletele sau bicicleta. Drona se foloseşte de un GPS pentru a ajunge la adresele clienţilor. Un pilot supraveghează de la distanţă tot ceea ce se întâmplă şi, în caz că apar neplăceri, poate să intervină pentru a o ghida cu precizie de la distanţă.

pizza-drona.jpg

Primii clienţi care au primit pizza de pui Peri-Peri şi o pizza de pui cu merişoare cu drona

Drona zboară cu viteza de 30 de kilometri pe oră pe o distanţă de 10 kilometri şi include un compartiment încălzit unde se depozitează pizza. Are diametrul de circa 1,20 m, 6 braţe, cântăreşte până la 16 kilograme şi se ridică la 120 de metri înălţime. Poate să transporte între 2 şi 4 pizza. Drona este alimentată de o baterie şi senzorii săi îi permit să evite coliziunea cu obstacolele. De aceea, noul mod de livrare de pizza a fost aprobat de autorităţile aviaţiei civile din Noua Zeelandă care au fost prezente la teste. Drona nu aterizează, ci livrează comanda cu ajutorul unei macarale care coboară cutia până la client. “Prima livrare cu succes este o dovadă că vom revoluţiona onorarea comenzilor în cel mai scurt timp”, a spus Don Meij, directorul general al Grupului Domino. Se are în vedere extinderea livrărilor cu drone pe tot teritoriul Noii Zeelande şi apoi în Australia, Belgia, Franţa, Olanda, Japonia şi Germania.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1