Iarna face victime în Europa! Peste 10 persoane au pierit din cauza Iadului Alb

Ultima actualizare:

    Mai multe drumuri din Germania au fost blocate de căderile masive de zăpadăfoto EPA
Mai multe drumuri din Germania au fost blocate de căderile masive de zăpadăfoto EPA

Europa îngropată sub nămeţi! Iarna a făcut primele victime în staţiunile montane din Austria şi Germania. Nu mai puţin de şapte persoane au murit în sudul Germaniei şi în Austria din cauza căderilor masive de precipitaţii. O suedeză şi trei finlandezi au pierit înghiţiţi de o avalanşă monstruoasă în nordul Norvegiei. Iar meteorologii anunţă că acesta este abia începutul Iadului Alb: în zilele următoare sunt aşteptate ninsori abundente şi furtuni de zăpadă care vor ridica troiene de 1,2 metri.

Iarna a făcut primele victime în Europa! Zeci de staţiuni montane din Austria, Germania şi Norvegia au fost paralizate din cauza avalanşelor sau blocării căilor de acces. Marţi, meteorologii anunţau că Iadul Alb abia îşi intră în drepturi. Zone mari din peninsula Scandinavă au rămas fără electricitate, fiind afectate sute de localităţi populate de mii de oameni. Zeci de trenuri au avut întârzieri record în Olanda şi Norvegia. Mii de persoane au stat cu orele blocate în maşini pe drumurile blocate din Austria şi Germania. Sute de turişit au rămas blocaţi în staţiunile montane din cauza blocării căilor de acces. În sudul Germaniei, zeci de persoane au sunat la Urgenţe pentru a fi scoase din propria locuinţă după ce au fost îngropate sub un munte de omăt. Ninsorile abundente au început de joi, 3 ianuarie, iar la 7 ianuarie autostrada A8 a fost închisă în apropiere de Holzkirchen, din sudul Germaniei.

Citeşte şi: 

Cum este vremea în luna ianuarie în România

Vremea în perioada 7 – 20 ianuarie. Când scăpăm de ger

Aceeaşi situaţie critică a fost întâlnită în în Filzmoos, Austria, la finele săptămânii trecute. Avalanşele au făcut ravagii în Tromsoe, din Norvegia. Miercurea trecută, la 2 ianuarie, o tânără din Suedia şi trei finlandezi au fost daţi dispăruţi după ce au fost înghiţiţi de avalanşă. Şansele de a mai fi găsiţi în viaţă sunt extrem de mici, iar căutările au fost sistate. Un tânăr de 28 de ani şi prietena lui de 23 de ani sunt daţi dispăruţi după ce au fost prinşi de o furtună de zăpadă în timp ce mergeau printr-o pădure de lângă Hohenberg, localitate situată în apropiere de Salzburg, Austria.

Staţiunile montane din Austria, închise din cauza riscului producerii de avalanşe
Staţiunile montane din Austria, închise din cauza riscului producerii de avalanşe

Zeci de şcoli au rămas închise încă de la finele săptămânii trecute şi autorităţile intenţionează să prelungească starea de urgenţă. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce acoperişul mai multor case s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii. Un bărbat de 78 de ani a fost grav rănit în Turrach, Austria, după ce a căzut de pe propria casă în timp ce încerca să o deszăpezească. În Wackersberg, Germania, un bărbat de 44 de ani şi-a găsit sfârşitul după ce a fost lovit de un copac care s-a rupt din cauza zăpezii. Sâmbătă, în mai multe staţiuni de schi din Alpii elevţieni a fost declarată stare de urgenţă, riscul producerii de avalanşe fiind extrem de ridicat. Autorităţile le-au recomandat localnicilor din oraşele montane să nu părăsească domiciliul decât în caz de extremă necesitate. Turişilor li se recomandă să părăsească staţiunile cât mai repede cu putinţă pentru că vremea se va înrăutăţi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net