Iadul din paradis! Irma a distrus insulele de vis din Caraibe

4-act-foto-1-4col-16cm.jpg

Superbele plaje sunt acum pline de bucăţi din acoperişuri rupte, copaci şi noroi. Localnicii sunt deznădăjduiţi
Citeste tot despre: 

Doar apa a rămas în aceleaşi nuanţe turcoaz, iar cerul s-a înseninat după furtună. În rest, nimic nu mai aminteşte de locurile în care, până acum o săptămână, turiştii plăteau mii de euro pentru o vacanţă de cinci stele.

Uraganul Irma a „redesenat” mai multe insule din Caraibe şi a adus iadul în paradis. În St. Martin, de exemplu, acolo unde circa 90 la sută din construcţii au rămas amintire, localnicii şi turiştii trăiesc un coşmar. Primii nu mai au de mâncare şi s-au văzut nevoiţi să locuiască sub cerul liber, cei din urmă aşteaptă să fie evacuaţi în zone mai sigure, de unde să ajungă în ţara natală. Oficialităţile par şi ele depăşite şi au cerut ajutor internaţional. Asta mai ales în condiţiile în care jafurile şi violenţele sunt la ordinea zilei. 

Zoom
În insula St. Martin, violenţele sunt la ordinea zilei, iar bandele de hoţi fură tot ce prind

 

”O bandă formată din 600 de indivizi jefuieşte tot ce prinde. Este câte un jaf la fiecare zece minute”, spun autorităţile locale, citate de dailymail.co.uk. Ca să se apere, oamenii stau cu cuţitele pregătite, iar bătăile în plină stradă au devenit o obişnuinţă în locurile unde până mai ieri îţi cheltuiai economiile de-o viaţă. Nimic nu le scapă „bandiţilor”: televizoare sau electronice rămase prin magazine, camerele din hotelurile fără acoperişuri şi geamuri, resturile maşinilor de lux. ”A fost un dezastru de proporţii biblice. Nu credeam că mai scăpăm întregi”, s-au plâns localnicii, care au început, pe cont propriu, să ia viaţa de la capăt. 

Zoom
Insula idilică este acum o grămadă de ruine după trecerea uraganului Irma

 

 

loading...
Loading...