I-auzi una! Britanicii care vor să lucreze în agricultură trebuie să știe limba română

sparanghel.jpg

Sparanghel
La cules de sparanghel - o misiune ingrată pentru englezii fără loc de muncă
Foto: Shutterstock

Îți vine să crezi? Un anunţ ciudat a fost postat pe site-ul proiectului „Culege pentru Marea Britanie”. Astfel, englezii rămași fără loc de muncă în perioada pandemiei de coronavirus sunt îndemnați să se angajeze în fermele locale pentru a culege legume și fructe. Numai că britanicii trebuie să îndeplinească o condiție deloc simplă.

Englezii care nu au job și care sunt interesați să se angajeze la fermele de fructe și legume din Marea Britanie trebuie să vorbească fluent limba română sau limba bulgară, iar limba engleză este necesară doar pentru unele poziţii. O firmă a postat site-ul proiectului guvernamental  „Pick for Britain” (Culege pentru Marea Britanie) un anunţ în care precizează că e necesară cunoașterea celor două limbi străine. Compania de produse alimentare S&A, din Kent, face publicitate pentru a găsi asistenţi de irigaţii pe site-ul Guvernului. Sunt recrutați britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează “The Sun”. În ciuda faptului că site-ul e adresat britanicilor fără serviciu din cauza crizei COVID - 19, anunţul precizează că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare. Cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”, după cum spune anunţul.

10 euro pe oră

S&A este una dintre companiile care publică locuri de muncă vacante pe site-ul “Pick for Britain”, care a fost lansat la începutul acestei săptămâni ca parte a ofertei guvernamentale de a ajuta fermierii să găsească muncitori pentru sezonul de vară şi de recoltare. Anunțurile postate de firmă se referă la postul de „asistenţi la irigare”, care se plătește cu sume între 8,21 şi 8,98 lire sterline (în jur de 10 euro) pe oră. „Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”.  

Loading...
 
 

Citește și

  • romanca la cules de sparanghel

    Pandemia de coronavirus i-a adus în pragul disperării pe fermierii britanici şi germani. În lipsa lucrătorilor, cultivatorii îşi văd afacerile periclitate. Acesta este motivul pentru care sosirea unor grupuri de muncitori români în Marea Britanie, la mijlocul lui aprilie, a fost întâmpinată cu entuziasm şi de fermieri, şi de presa din Regatul Unit.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1