I-au smuls copiii din braţe din cauza credinţei sale

Ultima actualizare:

    Soţii Bodnariu, membri ai  Bisericii Penticostale, ar putea rămâne definitiv  fără copii. Statul norvegian  a demarat procedura de  adopţie internaţională
Soţii Bodnariu, membri ai Bisericii Penticostale, ar putea rămâne definitiv fără copii. Statul norvegian a demarat procedura de adopţie internaţională

Familia unui român stabilit de 10 ani în Norvegia a fost destrămată de autorităţile din ţara de adopţie printr-un abuz marcă înregistrată a instituţiei de Protecţia copilului. Cei cinci copii ai lui Marius Bodnariu şi ai soţiei lui, Ruth, au fost instituţionalizaţi cu forţa din cauza convingerilor religioase ale părinţilor.

În Norvegia valorile familiei sunt încălcate grosolan de o autoritate care pretinde că luptă pentru drepturile copiilor. Reprezentanţii „Barnevernet”, instituţia de Protecţia copiilor, a smuls cei cinci copii din sânul familiei Bodnariu pe motiv că cei mici sunt îndoctrinaţi religios şi bătuţi cu pumnii. Totul a început pe 16 noiembrie, când cele două fete ale lui Marius şi Ruth, Eliana şi Naomi, au fost luate de la şcoală şi plasate într-un centru de protecţie, fără înştiinţarea părinţilor. În aceeaşi zi, instituţia îi ia şi pe cei doi băieţi mari, Matei şi Ioan, iar părinţii sunt ridicaţi de poliţie. O zi mai târziu e luat în plasament şi mezinul familiei, Ezekiel, în vârstă de doar trei luni, şi trimis la Bergen, un oraş situat la patru ore de mers cu maşina.

Nici lacrimile, nici rugăminţile celor doi părinţi   nu-i înduplecă pe norvegieni să revină asupra deciziei. Marius şi Ruth află că cei cinci copii se află în grija a două familii şi că nici nu le simt lipsa. În urma audierii copiilor, autorităţile află că cei mici sunt traşi de urechi sau pălmuiţi la fund şi peste ceafă atunci când fac năzbâtii. Tatăl admite că aplică astfel de corecţii fizice, însă spune că niciodată nu a depăşit limita. Peste 300 de români au protestat sâmbătă în faţa Ambasadei Norvegiei la Bucureşti faţă de abuzul instituţiei. Oficialii MAE încearcă să dezamorseze acest conflict pe cale diplomatică, iar reprezentanţii Agenţiei naţionale pentru Protecţia Copilului au cerut omologilor norvegieni să lase cei 5 copii în grija unchiului lor din România, Daniel Bodnariu. Norvegienii nu au răspuns încă acestei solicitări.

Barnevernet, o instituţie cu scandal

Nu e prima dată când Protecţia copilului din Norvegia e acuzată că ia copiii cu forţa pentru a-i instituţionaliza.2011. Doi copii ai unui cuplu originar din Cehia au fost luaţi cu forţa din sânul familiei după ce tatăl lor a fost suspectat de abuz sexual. Eva Michalakova a divorţat de soţul ei şi a demarat procesul de recuperare a celor doi copii. Ea e în continuare separată de cei mici.2011. Un detectiv particular polonez reuşeşte să elibereze doi copii (un băiat rus şi o fată poloneză), luaţi cu forţa de instituţia norvegiană, şi să-i încredinţeze familiilor.2012. Doi cetăţeni indieni care munceau în Norvegia au fost lăsaţi fără cei doi copii, iscând un scandal imens între cele două ţări. „Human Rights Alert” a catalogat acest act al instituţiei drept „răpire”.2015. O fetiţă de doi ani şi 5 luni a fost luată de lângă mamă (norvegiană) şi tată (slovac) din cauza „lipsei de atenţie faţă de fetiţă a celor doi părinţi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net