Harta țărilor cu risc ridicat de atac terorist. Vezi cât de periculos e în România

457546572.jpg

harta tari atacuri teroriste
Europa a ajuns acum din cauza atrocităților și amenințării teroriste, zona cu cel mai ridicat risc de atentate
Foto Getty

Deși este anual unul dintre cele mai vizitate continente, Europa a ajuns acum din cauza atrocităților și amenințării teroriste, zona cu cel mai ridicat risc de atentate. Chiar și după capturarea lui Salah Abdeslam, unul dintre responsabilii pentru atacuirle teroriste de la Paris din noiembrie 2015, Europa este departe de a redeveni un continent sigur.

Arestarea unuia dintre responsabilii atacurilor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, nu a însemnat nici pe departe scădereaa riscului de călătorie, relatează Express.co.uk. Atentatul de ieri (22 martie) de la Bruxelles, a confirmat din nou faptul că teroriștii pot lovi oriunde și oricând. Totuși, după tragedia de la Paris, nordul Europei era considerat o zonă de risc, astfel că ne puteam aștepta oricând la un atac, dar din păcate nu a putut fi împiedicat.

mapmain-309297.jpg

harta atac terorist tari europa
. Țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Turcia se află în zona de cod roșu al celor mai riscante state
Foto Express.co.uk

Harta zonelor cu cel mai ridicat risc de atentate prezentată de sursa citată, oferă o imagine mai clară asupra pericolului care planează peste continentul european. Țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Turcia se află în zona de cod roșu al celor mai riscante state.. Anul trecut, Germania a fost nevoită să anuleze o întâlnire de ordin diplomatic cu Olanda din cauză că exista o informație potrivit căreia ar fi urmat un atac similar celui din Paris.

Și statele din nordul Africi se află în zona de risc major: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt. De cealaltă parte, țări precum Irlanda, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Bulgaria, Serbia și România se află în zone cu un risc mai scăzut de terorism, dar acesta nu este neglijabil.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...
 
 

Citește și

 • atacuri teroriste atentat islamisti

  Secolul al XXI-lea a fost marcat de o serie de evenimente care au tulburat relațiile internaționale. Dintre acestea, atacurile teroriste revendicate de adepții extremismului islamic au fost cele mai tragice, implicând numeroase victime, cei mai mulți fiind civili. Deși nu este un fenomen nou, este pentru prima dată când statele democratice au declarat război împotriva terorismului. Din 11 septembrie 2001, oamenii din întreaga lume au știut că nu mai pot fi în siguranță în fața teroriștilor. Tragedia se poate întâmpla oriunde și oricui.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Cel puţin 31 de persoane au murit, iar alte 198 sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, marţi dimineaţă (22 martie).

 • atacuri teroriste bruxelles aeroport metrou

  Capitala Uniunii Europene a fost zguduită de terorism, marți (22 martie). Două explozii puternice au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Toate zborurile au fost anulate sau deviate. Alte patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Toate stațiile de metrou din capitala belgiană au fost închise.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au convenit, marţi, ca România să acorde "un sprijin direct" autorităţilor belgiene în urma atentatelor de la Bruxelles, dacă acestea au nevoie şi îl vor solicita.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1