Harry și Meghan acuză postul BBC de calomnie, în scandalul pornit de la numele fiicei lor

meghan-markle-archie-harry.jpg

Meghan Markle și prințul Harry
Scandalul provocat de numele fetiței cuplului Harry şi Meghan continuă
Foto: Getty

Prințul Harry și Meghan au amenințat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor.

Totul a pornit de la faptul că ducii au fost acuzați că nu au permisiunea de a folosi porecla din copilăria reginei Elisabeta, "Lilibet", ca prenume oficial al fiicei lor. Mai multe publicații britanice au raportat iniţial că Harry şi Meghan au consultat-o pe regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Cu toate acestea, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat în această dimineaţă că a fost informat de "o sursă de la palat" că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această chestiune.

Jonny Dymond a inclus în reportajul său şi o dezminţire primită de la purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex: "Ducele a vorbit cu familia lui înainte de a face acel anunţ - de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei regale cu care a vorbit la telefon. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa că va putea să îi acorde fiicei sale prenumele Lilibet, în onorarea reginei. Dacă ea nu ar fi susţinut ideea, ei nu ar fi folosit acest prenume".

Meghan și Harry au contactat cabinetul de avocatură Schillings din Londra pentru a-i cere să trimită o scrisoare legală de avertizare, în care grupul BBC a fost acuzat de publicarea unor "informaţii false şi defăimătoare", potrivit Digi24.

Loading...
 
 

Citește și