Hai la mall printre rechini! FOTO

22-glob-dum-mall-rechini.jpg

Complexul se întinde pe o suprafaţă impresionantă de 1,1 milioane de metri pătraţi
Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Cele mai fiţoase mall-uri ale lumii oferă mai mult decât simple magazine şi cafenele. Centrele comerciale din Asia şi America au devenit adevărate atracţii turistice, datorită interioarelor impresionante.

Când păşeşti în Dubai Mall (Emiratele Arabe Unite) te simţi parcă într-o altă lume. Fântâni arteziene din marmură, acvariu cu peşti exotici, piaţă de aur şi “cer cu stele”, sunt doar câteva dintre atracţiile care te reţin de la cumpărături. Cel mai extravagant centru comercial din lume a fost cu siguranţă şi cel mai ambiţios proiect al şeicilor, care au cheltuit peste 700 de milioane de dolari să-l construiască.

22-glob-dum-mall-emirate.jpg

Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Deschis publicului în 2008, complexul are o suprafaţă totală de 1,1 milioane de metri pătraţi şi găzduieşte 1.200 de magazine, 22 de cinematografe, un patinoar demn de Jocurile Olimpice, un acvariu de 33 m populat cu peste 30.000 de specii de peşti, parcuri de joacă pentru copii, 150 de restaurante, 160 de baruri şi cafenele, hotel de lux, cel mai mare magazin de dulciuri din lume, galerii de artă, cea mai mare piaţă de aur din lume şi Galeriile Lafayette.

22-glob-dum-mall-sua.jpg

Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Cele mai frumoase mall-uri ale lumii găzduiesc pârtii de schi, dar şi canale veneţiene. „Mall of America” din Minnesota (SUA) este unul dintre acestea.

22-glob-dum-mall-sua2.jpg

Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Centrul primeşte anual 40 de milioane de vizitatori datorită circuitelor suspendate, a grădinii botanice, a terenului de golf, a clubului de comedie şi a simulatoarelor de zbor.

22-glob-dum-mall-canada.jpg

Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Un alt proiect ambiţios este „West Edmonton Mall” din Alberta, Canada, inaugurat acum 35 de ani, în care regăsim un teren de hochei, o corabie de piraţi şi o piscină cu valuri artificiale. Acelaşi Dubai impresionează printr-un alt complex comercial. „Mall of the Emirates” cuprinde prima pârtie de schi acoperită din Orientul Mijlociu. În apropiere de hotelurile The Venetian şi The Palazzo din Las Vegas se află un uimitor centru comercial: Grand Canal Shoppes. Mall-ul are, pe lângă cele 100 de magazine, restaurante, cafenele, un canal interior, unde gondolierii îşi plimbă turiştii de la un magazin la altul.

22-glob-dum-mall-malaezia.jpg

Foto: Corbis/Guliver/Gettyimages/AP/123RF

Centrul comercial Berjaya Times Square din capitala malaeziană Kuala Lumpur fascinează şi el prin interiorul grandios, în care se regăsesc un parc de distracţii, dar şi cele mai renumite magazine din lume.
Loading...

Citește și

  • mall, parc, şantier

    Un nou şantier gigantic a apărut în Capitală, iar reporterii Click! i-au trecut pragul pentru a vă dezvălui ce se petrece. Pe malul lacului IOR din sectorul 3 se construieşte primul complex comercial amenajat într-un parc.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1