Guvernul rus a demisionat după ce Vladimir Putin a cerut modificarea Constituției

putin-medvedev.jpg

vladimir putin si dmitri medvedev
Dmitri Medvedev (dreapta) și-a prezentat demisia ca reacție la intenția lui Vladimir Putin de a modifica Constituția
foto: EPA EFE

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat că Guvernul demisionează după ce președintele Vladimir Putin a cerut un referendum pentru modificări constituționale importante.

Guvernul rus a demisionat, a anunţat premierul rus Dmitri Medvedev. ”Aceste schimbări, atunci când vor fi adoptate, iar acest lucru va avea loc fără discuţie, vor introduce schimbări importante nu doar într-un anumit număr de articole ale Constituţiei, ci şi în general în echilibrul puterilor, puterea executivă, legislativă, puterea judiciară”, a declarat premierul rus.

”În acest context, este evident că noi, în calitate de Guvern al Federaţiei ruse, trebuie să dăm preşedintelui ţării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare, iar în aceste condiţii eu cred că era corect, conform Articolului 117 al Constituţiei Federaţiei ruse, ca Guvermul Federaţiei ruse în componenţa sa actuală să-şi depună demisia”, a adăugat el.

Reacția președintelui Vladimir Putin după demisia Guvernului

Putin i-a mulțumit lui Medvedev pentru activitatea sa, dar a adăugat că Guvernul nu a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele primite de la Kremlin, relatează agențiile de presă din Rusia.

Demisia lui Medvedev îi va permite lui Putin să numească un nou premier și, astfel, ar putea arăta pe cine preferă ca succesor al său la președinție. Nu este clar însă când va fi numit noul premier, iar Putin le-a cerut actualilor miniștri să rămână în funcție până la instalarea unui nou executiv, potrivit The Guardian, citat de Digi 24.

Medvedev, prim ministru din mai 2018

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca preşedinte. Demisia vine după ce Putin a anunţat o serie de schimbări politice în discursul său despre starea naţiunii. Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea Guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului Guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de şeful statului.

Citește și:

Cum arată copiii lui Vladimir Putin și cine sunt femeile din viața președintelui Rusiei

Ce salariu are Vladimir Putin! Kremlinul a publicat suma

Loading...

Citește și

  • vladimir putin

    Cu toții știm că Vladimir Putin (64 de ani) este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii, dar v-ați întrebat vreodată cum decurge programul său zilnic? Fie că servește numai delicatese la micul dejun sau se delectează cu activități sportive, liderul de la Kremlin are cu siguranță un program foarte încărcat.

  • Maria Vorontsova

    Scumpă la vedere, Maria Vorontsova (33 de ani), fiica cea mare a lui Vladimir Putin, a oferit recent un interviu jurnaliștilor ruși. Aparițiile sale în presă sunt extrem de rare, însă această ocazie a fost una inedită. Fata liderului de la Kremlin vrea să inițieze un proiect de peste 500 de milioane de euro prin care să vindece cancerul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1