Gulen respinge acuzațiile lui Erdogan: «Se poate ca puciul să fi fost înscenat»

Ultima actualizare:

    Gulen respinge acuzațiile lui ErdoganFoto: AP
Gulen respinge acuzațiile lui ErdoganFoto: AP

Fethullah Gulen (75 de ani) este cel despre care președintele turc Recep Erdogan a apus că este în spatele tentativei de lovitură de stat. Gulen este un lider musulman enigmatic care, în prezent, trăiește în exil în Pennsylvania, dar este și un opozant puternic al liderului turc. Are multe conexiuni în politică, în armată, în sistemul juridic, în mass-media dar și în alte țări musulmane din întreaga lume.

Erdogan nu contenește să spună că Gulen este cel care a comandat totul, că este mintea criminală din spatele puciului și că Turcia a avut mult de suferit din cauza lui. În seara zilei de sâmbătă, 16 iulie, Gulen a acordat un interviu unui număr restrâns de jurnaliști, la reședința sa din America. Conform The Guardian, liderul musulman a negat orice amestec în situația dramatică din Turcia. "Nu consider că lumea crede în acuzațiile președintelui Erdogan. Există o posibilitate ca totul să fie un puci înscenat și ar putea fi făcut pentru a mă acuza pe mine și pe susținătorii mei. Acum că Turcia este pe calea spre democrație, nu se mai poate întoarce", a afirmat Gulen, care a mai spus și că a suferit personal din cauza loviturilor de stat din Turcia.

Acesta nu a mai vorbit cu presa internațională din 2014, iar starea lui de sănătate este precară. Chiar înainte de interviu a avut nevoie de intervenția unui doctor care să-l controleze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net