Gripa aviară, la graniţele României!

Ultima actualizare:

Îngrijorare la vecinii unguri. Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate la o fermă din Fuzesgyarmat, în estul Ungariei, unde săptămâna trecută a fost identificat virusul H5N8 al gripei aviare, relatează Mediafax.

Virusul H5N8 descoperit aici este transmisibil la om, a avertizat şeful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar. Nici un alt caz nu a fost însă identificat în regiune, a adăugat el. Tulpina H5N8, prezentă până acum doar în Asia, a fost identificată pentru prima oară în Europa la începutul lui noiembrie 2014, în ferme din Germania. Virusul, transmis de păsările migratoare, a fost ulterior identificat în Olanda şi în Marea Britanie. Această variantă a virusului este diferită de H5N1, care, în perioada 2003-2014, a provocat 393 de decese la oameni, din 668 de cazuri înregistrate, în special în Asia, potrivit bilanţului realizat de OMS.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net