Grecia schimbă regulile din 17 august. Ce trebuie să știe turiștii români

grecia.jpg

Furnicar în Saronida, lângă Atena. Poza este realizată pe 26 iulie
foto: Mediafax

Grecia a actualizat condițiile de intrare în țară, iar noile măsuri se aplică din 17 august.Toate persoanele care intră în Grecia pe cale terestră şi maritimă trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 de ore înainte de sosire. Obligativitatea prezentării unui astfel de test negativ se referă şi la cei care vin cu avionul, dintr-o serie de state, între care şi România.

”Începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră şi maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas. Noile reglementări anunţate de autorităţile elene se aplică, în plus faţă de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetăţenilor care călătoresc în scopuri esenţiale în Republica Elenă şi care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19 (inclusiv transportatorilor de mărfuri şi de persoane), cetăţenilor eleni şi cetăţenilor străini cu rezidenţa în Republica Elenă”, a anunţat, joi seara, MAE.

Măsuri sunt valabile până la data de 31 august

În ceea ce priveşte accesul persoanelor care sosesc în Grecia din România pe cale aeriană, acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării în Republica Elenă (pentru România, această prevedere se aplica anterior doar pentru călătoriile neesenţiale). Această măsură se aplică cu aceeaşi dată tuturor persoanelor care călătoresc din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite şi din Malta.

Citește și:

Turiștii români au dus Covid-19 în Grecia. Cele mai multe ”cazuri importate” sunt din România

Vacanțe în vremea lui Covid. Așa arată o celebră plajă din Grecia! Pe litoralul nostru e furnicar, bulgarii câștigă și ei turiști
Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020, cu menţiunea că pot fi modificate oricând, fără preaviz, de către autorităţile elene competente.  MAE reaminteşte că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din ţara de origine, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form şi prezentarea codului QR. Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile şi condiţiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1