În Grecia a plouat pentru prima oară în ultimele două săptămâni. Incendiile sunt sub control

Ultima actualizare:

    foto: GettyImages
foto: GettyImages

Incendiile violente care au devastat peste 100.000 de hectare de teren în Grecia, de la sfârşitul lui iulie, au fost controlate, declară vineri un purtător de cuvânt al pompierilor pentru AFP.

”Începând de ieri (joi), nu mai există un front activ major, ci doar focare răzleţe”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, în urma unor precipitaţii în regiune şi unei scăderi a temperaturii atmosferice. Precipitațiile de joi dimineață au ajutat cel mai mult Insula Evia, cea mai afectată de incendii.

Echipe de sute de pompieri, susţinute din străinătate, rămâneau în alertă, din cauza riscului reizbucnirii focului pe Insula Evia, afectată cel mai dur de aceste incendii, dar şi în regiunea Arcadia, în Peninsula Peloponez, potrivit aceleiaşi surse. Rafale importante de vânt urmează să aibă loc în weekend, care pot extinde rapid eventuale incendii.

Incendii masive, din 27 iulie

Sute de case şi de întreprinderi mici au fost devorate de flăcări pe Insula Evia, situată la 200 de kilometri nord-est de Atena, dar şi într-o parte a Peloponezului şi la periferia Atenei, începând de la 27 iulie. Aceste incendii, cauzate de caniculă, la începutul lui august, au cauzat pagube de mediu considerabile. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat o catastrofă de mediu fără precedent, pe care a legat-o în mod direct de modificările climatice.

Citește și:

Iadul pe pământ în toată Europa! Incendiile din Italia și Grecia au făcut prăpădTerra se încălzește într-un ritm alarmant! Concluziile pesimiste ale reprezentanților ONU

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net