Grecia, măturată de ape! 15 persoane au murit în urma inundațiilor

000_ub0qr.jpg

grecia inundatii
Regiunea Atenei, paralizată de inundații
Foto: AFP

A fost instituită stare de urgență în Grecia, după ce mai multe orașe au fost grav afectate de inundațiile survenite în urma ploilor torențiale. Șuvoaiele au fost atât de puternice, încât au mutat din loc mașini, iar 15 persoane și-au pierdut viața.

Zona Atenei este de-a dreptul măturată de ape. Conform Digi24, ploile torențiale s-au abătut cu violență asupra regiunii Attica, cele mai afectate fiind orațele Mandra, Nea Peramos și Megara, care se află la 30 de kilometri de Capitală, unde apa a depășit un metru. Oamenii au fost surprinși de viituri în case, în mașini sau pe străzi.

000_ua9rn.jpg

grecia inundatii
Mai multe locuințe au fost afectate de inundații
Foto: AFP

Drumurile au devenit adevărate râuri de noroi și de resturi și obiecte care au înghițit tot ce le-a stat în cale. În anumite zone, puhoaiele au venit cu asemenea forță, încât au mutat din loc automobile, pe care le-au aruncat peste case sau în copaci, ori direct către mare, iar zeci de clădiri au fost afectate, precizează sursa citată.

Furtunile fac ravagii de o săptămână, iar autoritățile au declarat stare de urgență în Insula Symi, unde furtunile au provocat întreruperea energiei electrice și a apei potabile.

Loading...