Grecia își deschide granițele turiștilor pe 16 aprilie. Condițiile pentru o vacanță în țara elenă

Ultima actualizare:

    Plajă din GreciaSursă foto: Profimedia
Plajă din GreciaSursă foto: Profimedia

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism de vineri, 16 aprilie, a anunţat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui. Iată informațiile pe care trebuie să le cunoască cei care plănuiesc o escapada în această țară!

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că Grecia își va deschide granițele pentru turism începând de vineri. „Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună”, a afirmat oficialul român.

„Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi mi-a comunicat lucrurile acestea De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară - discutăm acum de Grecia - persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate (10 zile de la rapel - n.r.) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăşi, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a afirmat Claudiu Năsui, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Întrebat cât de vechi pot fi testele PCR, ministrul Năsui a răspuns: „Aici avem deja documentele care se cunosc de către state. Aici aşteptăm în continuare nişte date suplimentare din partea autorităţilor elene să ne spună mai multe detalii şi vom reveni şi noi atunci când le avem (întrebat cât de vechi trebuie să fie testul PCR – n.r.). Deocamdată am înţeles principiul de la doamna ambasador şi îl spunem şi noi mai departe. Atenţie mare, pentru întoarcerea în România acceptăm şi testul de anticorpi, fie un certificat medical care confirmă că persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile”.

„În cazul României, la întoarcerea în România fie testul de anticorpi dar şi certificatul medical că a fost bolnav în ultimele 90 de zile, dar evident nu mai mult de 14 zile, adică nu am fost bolnav ieri şi încă sunt bolnav, pentru că atunci nu pot călători. Dacă am fost în ultimele 90 de zile şi a trecut perioada de 14 zile, atunci turiştii vor fi primiţi fără carantină înapoi”, a completat Năsui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net