Gilberto Benetton a murit la 77 de ani. Iată prin ce imagini controversate îşi promova afacerea

Ultima actualizare:

    Gilberto Benetton ar fi fost diagnosticat recent cu o boală necruţătoare Foto:GettyImages
Gilberto Benetton ar fi fost diagnosticat recent cu o boală necruţătoare Foto:GettyImages

Gilberto Benetton, unul dintre cei patru fraţi fondatori ai brandului italian de modă "United Colors of Benetton", a murit luni seară, la vârsta de 77 de ani, a anunţat compania, citată de The Hollywood Reporter.

Familia sa a anunţat că a decedat în locuinţa sa din nordul oraşului Treviso, în Italia, unde se află sediul companiei. Presa italiană indică faptul că designerul suferea de o boală necruţătoare, informaţie care nu a fost oferită presei până la momentul decesului.

Gilberto, împreună cu fraţii săi Carlo, Luciano şi sora lor Giuliana, a fondat compania de îmbrăcăminte Benetton în 1965, aceasta transformându-se într-un brand mondial şi bucurându-se de un succes fulminant. 

Campaniile de publicitate pentru colecţiile Benetton au fost, de-a lungul timpului, foarte controversate din cauza faptului că au criticat diferite stereotipuri, precum cele religioase, rasiale şi de gen. Una dintre cele mai discutate reclame a fost cea în care un actor, întruchipându-l pe Papa Benedict al VXI-lea săruta un imam. Desigur, spotul publicitar a atras revolta Vaticanului. 

Familia Benetton s-a implicat şi în domeniul investiţiilor prin intermediul companiei Edizione, inclusiv în Autostrade SpA, care a fost afectată de colapsul viaductului din Genova în august, în urma căruia au murit 43 de persoane, relatează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net