Germania se pregătește de 4-5 luni de măsuri dure: "Toate țările care au ridicat restricțiile au plătit un preț mare!"

germania-protest-anti-masca.jpg

Proteste anti-mască în Frankfurt
Poliţia germană a tras sâmbătă cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt
Foto: AFP

Germanii trebuie să se pregătească pentru alte 4-5 luni de restricții foarte severe pentru oprirea creşterii infecţiilor cu noul coronavirus şi nu ar trebui să se aştepte că actualele reguli vor fi relaxate rapid, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier

”Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant”, a declarat Altmaier.

Germania a impus un set de măsuri, considerat ”o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei.

Ce măsuri a impus Germania

Restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea, conform news.ro.  Numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind să fie mai scăzute, însă, pentru că autoritățile locale nu transmit toate cifrele. 

Peter Altmaier a precizat că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

”Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate. Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”, a mai spus ministrul.

Comentariile acestuia susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, în timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni grele. Poliţia germană a tras sâmbătă cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru că participanţii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1