Gata doliul! Familia regală s-a întors la treabă

profifffmedia-0608174502_copy.jpg

Prima apariţieîn public: Regina Elisabeta a II-a a ţinut o conferinţă video cu ambasadorii
Foto: Profimedia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Durerea provocată de moartea Prinţului Philip (10 iunie 1921 - 9 aprilie 2021) nu poate fi descrisă în cuvinte. După funeraliile din data de 17 aprilie, de la Castelul Windsor, familia regală britanică a încercat să şteargă urmele suferinţei şi şi-a reluat atribuţiile.

Regina Elisabeta a II-a a avut parte de cea mai tristă aniversare la 21 aprilie, când a împlinit 95 de ani. 

Apropiaţii şi mii de personalităţi din întreaga lume i-au transmis urări de sănătate, iar ea a preferat să mulţumească prin intermediul cabinetului oficial. La 27 aprilie, Majestatea sa a avut prima apariţie publică după funeraliile soţului ei, alături de care a trăit 73 de ani. 
Regina Elisabeta a II-a a ţinut o conferinţă virtuală cu ambasadorii Lituaniei şi Coastei de Fildeş. Evenimentul la care au fost prezente Ivita Burmistre şi Sara Affoue Amani a avut loc la doar câteva zile după ce doliul de două săptămâni anunţat de Regină s-a încheiat oficial vineri, 23 aprilie. 

gettyimages-123255ff7534_copy.jpg

Prinţul William s-a plimbat cu tractorul la o fermă din Durham
Foto: Getty Images

În aceeaşi zi, Prinţul William (38 de ani) şi soţia lui, Catherine (39 de ani), au vizitat o fermă din Durham, impresionaţi fiind de activitatea caritabilă desfăşurată aici în cadrul proiectului Cheesy Waffles pentru copiii şi persoanele cu dizabilităţi. 
Prinţul William şi soţia lui au fost cât se poate de relaxaţi, au glumit cu voluntarii de aici, s-au plimbat cu tractorul şi au jucat golf alături de persoanele participante. 
Aceasta este una dintre puţinele ieşiri în public din ultimul an, având în vedere că William şi Kate s-au izolat la casa Anmer Hall, din Norfolk, alături de copiii lor, George, 7 ani, Charlotte, 5 ani, şi Louis, de 3 ani. Ducele şi Ducesa de Cambridge au făcut turul fermei deţinute de Clare Wise şi de Stewart Chapman, lângă Darlington.

profimedia-06ff08200388_copy.jpg

Ducesa Catherine de Cambridge s-a jucat cu animalele de la fermă
Foto: Profimedia

Kate a acceptat invitaţia lui Clover, de 9 ani, fiica soţilor Clare Wise şi de Stewart Chapman, de a se juca în ţarcul animalelor cu un ied, în timp ce William a vizitat staulul vacilor. 
Îmbrăcaţi lejer, cei doi soţi au apreciat efortul depus în cadrul proiectului care are ca scop integrarea socială a persoanelor care suferă de diferite afecţiuni mentale sau locomotorii. Ei i-au felicitat pe fermieri pentru eforturile de a transforma ferma într-una ecologică. 
Azi, 29 aprilie, William şi Catherine împlinesc 10 ani de căsnicie şi, potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, intenţionează să organizeze un eveniment caritabil prin intermediul căruia să strângă banii necesari funcţionării a 11 acţiuni caritabile pe care le patronează.

Harry şi Meghan, acţiune caritabilă alături de OMS

Harry, 36 de ani şi Meghan Markle, 39 de ani, au anunţat că se implică direct în strângerea de bani pentru vaccinurile anti-COVID-19 necesare ţărilor sărace. 
Cei doi au confirmat că se alătură concertului caritabil organizat de Selena Gomez, la care participă şi J.Lo, alături de OMS pentru a strânge banii necesară cumpărării de doze în cadrul programului COVAX. Concertul virtual va avea loc la 8 mai. 

profimfffedia-0596137902_copy.jpg

Harry şi Meghan Markle susţin vaccinarea în ţările sărace ale planetei
Foto: Profimedia

Ieri, ducii de Sussex au demarat campania alături de Organizaţia Mondială a Sănătăţii postând mai multe mesaje pe reţelele sociale în care cer ţărilor bogate să se implice activ în vaccinarea populaţiei sărace a planetei. 
Spectacolul din 8 mai nu este primul de acest gen, Lady Gaga fiind prima vedetă care a demarat parteneriatul dintre vedetele americane şi OMS, în urmă cu doar câteva luni.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5