Fratele unuia dintre teroriștii din Bruxelles reprezintă Belgia la JO

mourad_laachraoui.jpg

Mourad Laachraoui
Mourad Laachraoui va reprezenta Belgia la JO de la Rio
Foto: Instagram

Mourad Laachraoui (21 de ani) este fratele mai mic al unui dintre teroriștii care au pus sub teroare capitala Uniunii Europene, Bruxelles, în ziua de 22 martie. Najim Laachraoui (24 de ani), principalul suspect în cazul atentatelor din Belgia, are un frate care nu-i împărtășește deloc traseul în viață.

Ironia sorții este că Mourad va reprezenta Belgia la Jocurile Olimpice de la Rio, din această vară, în competiția de Taekwondo, notează vice.com, după ce tânărul a câștigat o medalie de aur la Campionatul European de Taekwondo. Mourad Laachraoui este unul dintre cei 185 de sportivi belgieni care vor pleca în Brazilia.

Najim a aruncat în aer Aeroportul Zavantem, unde au murit 15 persoane, care li s-au adăugat celorlalte 17 de la stația de metrou, ducând astfel numărul victimelor la 32.

 

terorist-najim-laachraoui_0.jpg

terorist Najim Laachraoui
Najim Laachraoui a fost unul dintre pionii atacurilor de la Bruxelles
Foto: Getty

 

De-a lungul timpului, Mourad s-a distanțat de fratele terorist, de care familia lor, de origine marocană, s-a declarat rușinată. Tatăl lui Najim a dat declarații poliției franceze la scurt timp după ce s-a aflat că tânărul a fost implicat în atentatele din Paris. „Nu am auzit nimic de el de trei ani de zile”, spunea atunci bărbatul.

Într-o conferință de presă ținută de sportiv la cdouiă zile de la atentatele din Bruxelles, acesta a declarat că fratele său era o persoană de treabă, inteligentă, care nu a dat niciun semn de radicalizare înainte de a părăsi Belgia, în 2013, pentru a merge în Siria, când a și rupt orice contact cu familia.

Loading...
 
 

Citește și

 • najim laachraoui

  Ancheta privind teroriștii care au făcut masacru la aeroportul și metroul din Bruxelles continuă. Se pare că unul dintre atacatorii kamikaze, Najim Laachraoui, lucrase ca angajat temporar timp de cinci ani de zile la Zaventem, până în anul 2012.

 • najim laachraoui

  Miercuri (23 martie), autoritățile belgiene au făcut public numele atacatorului din Bruxelles care a rămas în libertate după atentate, Najim Laachraoui (24 de ani). Najim nu le era străin autorităților, fiind suspectat că ar fi expertul în materie de explozibil care a confecționat vestele folosite la 13 noiembrie 2015, la Paris.

 • najim laachraoui

  Ancheta privind teroriștii care au făcut masacru la aeroportul și metroul din Bruxelles continuă. Se pare că unul dintre atacatorii kamikaze, Najim Laachraoui, lucrase ca angajat temporar timp de cinci ani de zile la Zaventem, până în anul 2012.

 • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1