Fratele lui Alexei Navalnîi a fost arestat. Susținătorii opozantului rus planifică proteste de amploare

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a fost arestat de poliția rusă imediat ce a revenit în țară din GermaniaSursa foto: Adevărul
Alexei Navalnîi a fost arestat de poliția rusă imediat ce a revenit în țară din GermaniaSursa foto: Adevărul

O instanță din Rusia a decis joi ca opozantul Alexei Navalnîi să fie menținut în închisoare și a respins apelul făcut de cunoscutul critic al Kremlinului la adresa reținerii sale.

Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 ianuarie pentru că ar fi încălcat termenii eliberării condiționate, lucru pe care opozantul rus îl neagă cu despvârșire. Adresându-se, prin transmisie video, judecătorului care prezida completul, Navalnîi a cerut să fie eliberat și a spus că este vorba de acuzații absurde, inventate de autoritățile ruse din motive politice.”Nu vom permite niciodată ca acești oameni să ne confiște și să ne fure țara. Da, forța brută este de partea voastră acum. Puteți să mă țineți încătușat. Dar asta nu va continua la nesfârșit”, a declarat el, potrivit Hotnews.ro.

Judecătorul nu a fost convins de mărturia lui Alexei și a decis ca acesta să rămână în închisoare. După ce instanța și-a anunțat decizia, Navalnîi i-a spus judecătorului că ”totul era clar dinainte de începerea audierii, mulțumesc”. 

Mai mulți simpatizanți ai lui Navalnîi au protestat în cursul zilei de duminică și au solicitat ca opozantul lui Putin să fie eliberat. Mai mult decât atât, ei au anunțat că intenționează să continue protestele până când Alexei Navalnîi nu se va mai afla în închisoare. 

Poliţia rusă l-a reţinut miercuri pe Oleg, fratele lui Aleksei Navalnîi, după ce a efectuat percheziţii la apartamentul din Moscova al disidentului. Acţiunile au avut loc în cadrul unei anchete a Ministerului de Interne, pentru încălcarea „normelor sanitare” în vigoare din cauza epidemiei de COVID-19, după manifestaţiile desfăşurate duminică în numeroase oraşe ruse, la apelul echipei lui Navalnîi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net