Franţa ripostează după atentate: a atacat ISIS

Ultima actualizare:

    Parisul este încă în stare de şoc după atacurile de vineriFoto: AFP
Parisul este încă în stare de şoc după atacurile de vineriFoto: AFP

Franţa a ripostat după atacurile de la Paris de pe 13 noiembrie şi a lansat o serie de atacuri aeriene asupra unei tabere ISIS duminică seară (15 noiembrie). În jur de zece avioane de luptă au dat cu cel puţin 20 de bombe în oraşul sirian Raqqa, care se află sub ocupaţie ISIS, a declarat ministrul francez al Apărării.

Atacurile asupra oraşului sirian vin după ce preşedintele Francois Hollande a promis că va distruge ISIS. Bombele au lovit centre de control şi comandă, un centru de recrutare, depozite de muniţie şi o tabără de antrenament, conform mirror.co.uk.

Franţa a fost zguduită vineri de cele mai sângeroase atentate din istorie. Peste 130 de oameni au murit şi mai multe de 350 au fost răniţi în şase atacuri simultate, dintre care unul la un concert al trupei americane Eagles of Death Metal şi altul în apropierea Stade de France, unde se afla preşedintele Hollande. Şapte atacatori s-au aruncat în aer după ce au ucis mai multe persoane.

Forţele de ordine au identificat deja doi dintre terorişti. Este vorba despre Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani născut și crescut în Franța şi Ahmed Almuhamed, care s-a dat drept refugiat pentru a ajunge în Franța. Atacurile din Paris au fost deja revendicate de gruparea teroristă ISIS. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net