Franța a intrat oficial în valul patru al pandemiei de Covid

franta-covid.jpg

Franța valul 4 al pandemiei de Covid
În timp ce Anglia renunță la restricții, Franța este lovită de un nou val al pandemiei de Covid
Sursa foto: Anadolu Agency

Franța a intrat în valul patru al pandemiei de Covid, este anunțul pe care l-a făcut purtătorul de cuvânt al Guvernului. Executivul francez va impune restricţii privind permisele de sănătate începând de miercuri, nerespectarea prevederilor atrăgând sancţiuni.

Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei COVID-19, care are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza variantei Delta a virusului, au anunţat autorităţile guvernamentale, notează Reuters, citat de Dgi24.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că Franța a înregistrat o creştere bruscă şi puternică a ratei de incidenţă.

O mare parte din cazurile noi sunt cu varianta Delta extrem de contagioasă care „contaminează la viteză de trăsnet”, reprezentând 80% din infectări, a adăugat el: „Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele".

Franța, în valul patru al pandemiei de Covid. 20 de decese într-o zi

În ultimele câteva zile, numărul total al infecţiilor a depăşit 10.000 de cazuri. Luni, cifra era de 4.151 cazuri şi 20 de decese.

Attal a reamintit că guvernul ia toate măsurile pentru a se asigura că acest nou val nu este „mai devastator” şi una dintre modalităţile definite de a limita circulaţia activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia într-un nou tip de variantă a fost vaccinarea.

„Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave", a spus el, subliniind că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

Vaccinarea este singura cale de ieşire din criza sanitară, susţin oficialii de la Paris. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1