Franța a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri! 30.621 de cazuri în 24 de ore

covid-19.jpg

covid-19
Sursă foto: Shutterstock

Franța a înregistrat un record sumbru joi, 15 octombrie! Ministerul Sănătăţii din Franța a raportat joi 30.621 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la implementarea screeningului masiv. În aceste condiții, autoritățile franceze au decis declanțarea stării de urgență.

Administraţia de la Paris a anunţat reinstituirea stării de urgenţă sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie, dar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. Cu toatea acestea, numărul îmbolnăvirilor continuă să crească în mod îngrijorător. Mai mult decât atât, și cifra celor decedați continuă să se afle pe o pantă ascendentă. 

mask-1954673_1920.jpg

masca
Franța a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri
Sursă foto: Shutterstock

Joi, rata de pozitivare se ridica la 12,6%, potrivit datelor comunicate de autoritățile sanitare franceze. 88 de persoane au murit în spital, numărul total al deceselor ajungând la 33.125 în cursul zilei de 15 octombrie.

Franța, din nou în stare de urgență, după ce a înregistrat un record absolut

emmanuel-macron.jpg

emmanuel macron
Emmanuel Macron susține că situația se află sub control
Sursă foto: Gettyimages

Emmanuel Macron a anunțat o serie de restricții, care se va aplica începând cu data de 17 octombrie pe teritoriul Franței. „Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat şeful statului francez.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1