Franța, atac aerian către Siria! A distrus o tabără a Statului Islamic

Ultima actualizare:

    Șase avioane de luptă franceze au atacat o tabără a Statului Islamic din Siriafoto: Hepta
Șase avioane de luptă franceze au atacat o tabără a Statului Islamic din Siriafoto: Hepta

După ce a făcut o promisiune că va face tot posibilul pentru a combate forțele teroriste, președintele francez Francois Hollande a trecut la acțiune. Liderul a atacat o tabără de antrenament a grupării Stat Islamic localizată în partea de est a Siriei.

Nu mai puțin de șase avioane de luptă franceze au zburat către zona în care erau stabiliți teroriștii, pe care au țintit-o și distrus-o. Acestea sunt primele acțiuni militare inițiate de Franța în misiunea de anihilare a Statului Islamic, potrivit foxnews.com.

„Tabăra a fost distrusă în totalitate”, a declarat Hollande, duminică (27 septembrie) după ce a ajuns la sediul Organizației Națiunilor Unite. Declarațiile președintelui francez au venit cu puțin înainte de începutul unui summit major de dezvoltare al Națiunilor, care a adus laolaltă mai mulți lideri ai lumii.

După atac, președintele francez a mai declarat că „este sigur” că nu au existat victime colaterale în rândul civililor și că Franța va ataca de fiecare dată când va fi nevoie: „Națiunea noastră va ataca de fiecare dată când siguranța națională este în joc”, a mai spus Hollande, citat de foxnews.com.

Mai mult, acesta a avertizat că este posibil ca mai multe astfel de atacuri să fie inițate în următoarele săptămâni „dacă va fi necesar”. De anul trecut și până acum, Franța a organizat peste 200 de atacuri aeriene împotriva exetremiștilor Statului Islamic din Irak. Până în prezent, forțele militare s-au ferit să acționeze împotriva Siriei din motive legale.

Oficialii francezi motivează acțiunile ca fiind „legitimă apărare”, întrucât atacurile ar fi vizat strict taberele unde erau antrenați extremiștii care se pregăteau să acționeze împotriva Franței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net