FOTO Protest violent în Serbia. Sute de oameni au ieșit în stradă după reintroducerea stării de urgență

gaze-lacrimogene.jpg

gaze lacrimogene
Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a risipi protestatarii
Foto: EPA

Situație alarmantă în Serbia! Un grup de susținători ai opoziției au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad după ce președintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului. Decizia președintelui a fost luată în contextul în care spitalele din Serbia au atins capacitatea maximă, iar numărul îmbolnăvirilor continuă să crească alarmant.

Proteste violente au izbucnit în Belgrad  după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end.

Într-o conferință de presă televizată el a declarat că situația este una alarmantă, spitalele fiind supraaglomerate, iar cadrele medicale epuizate.

amnifestanti.jpg

manifestanti
Au existat altercaţii între poliţişti şi manifestanţi
Foto: EPA

Președintele a anunțat construirea unui nou spital 

Președintele a dezvăluit că intenționează ca un spital, cu o capacitate de 800 până la 1000 de paturi. să fie construit cât mai repede cu putință. A subliniat că riscul de infectare rămâne unul ridicat, potrivit cifrelor furnizate de ultimul bilanț. În aceste condiții, el a decis reintroducerea unor restricții, iar o partea a populației a protestat violent împotriva soluției oferite de Aleksandar Vucic.

jandarmi.jpg

jandarmi
Foto: EPA

Opozanții lui Aleksandar Vucic învinuiesc conducerea pentru faptul că nu a gestionat corect criza provocată de pandemie și susțin că oamenii nu trebuie să fie suspuși unei noi serii de restricții.

Protestatarii au încercat să pătrundă în Parlament 

Revoltat de reîntoarcerea la regulile stricte, un grup de protestatari a încercat să spargă cordoanele poliției pentru a intra în clădirea Parlamentului, iar poliţiştii au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i risipi. Cu toate acestea, manifestația a durat până târziu în noapte. Oamenii supărați au cerut ca președintele să demisioneze. 

gaze-lacrimogene_2.jpg

gaze lacrimogene
Câțiva protestatari au încercat să pătrundă în Parlament
Foto: EPA

Bilanț coronaviurs Serbia

Serbia a înregistrat marți aproape trei sute de noi bolnavi, cel mai mare număr într-o zi de la începutul pandemiei. Aceştia se adaugă celor aproape 17.000 de infectaţi, un bilanţ uriaş pentru Serbia, care are o populaţie de aproximativ șapte milioane de oameni.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1